„Amandus“ – virtuvės šefo Deivydo Praspaliausko restoranas Vilniaus senamiestyje.
Kalbėjome su restorano administratore Rasa Senkute.
Pristatykite savo restoraną: jo interjerą, virtuvę, šefą.
Virtuvės virtuozas Deivydas Praspaliauskas, ne kartą išrinktas geriausiu Lietuvos šefu, savo restorane „Amandus“ subūrė kūrybingą ir jaunatvišką komandą ir kartu kuria tobulas patirtis degustacinių vakarienių metu. Į Vilniaus senamiestyje esantį restoraną iš viso pasaulio atvykstančius svečius Deivydas ir jo komanda lepina netikėtais skonių deriniais, kurie prabudina jausmus, praturtina kūną ir stebina akis savo estetika bei kūrybišku patiekimu, o ypatinga šefo kuriama degustacinių vakarienių atmosfera nepalieka abejingų.
„Amandus“ virtuvės tipas – degustacinės vakarienės, Skandinavijos įkvėpta virtuvė.
Ką Jums reiškia „Gastronomijos savaitė“ ir ką jai parengėte?
„Gastronomijos savaitė“ – tai septynios dienos dar didesnio komandos susivienijimo, puiki galimybė sulaukti dar daugiau svečių ir parodyti tai, ką mokame geriausiai. Šiais metais ruošiame net keletą šefo komplimentų, ypatingą trijų patiekalų meniu bei kruopščiai atrinktus vynų derinius.
Ar Jūsų restorane yra vegetariškų ar patiekalų?
Mūsų restorane rasite ir vegetariškų patiekalų, o degustacinių vakarienių metu visuomet prisideriname prie svečio poreikių.
Virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas
Gastronomijos savaitės meniu
Komplimentai:
- Skrudinti svogūnai ir ožkos sūris
- Chorizo ir salieras
- Skrudinti riešutai ir anties kepenėlės
Karštas užkandis:
Žuvienė su vėžiais ir krapais
Pagrindinis patiekalas:
Ėriena, karamelizuoti topinambai, raudonas kopūstas ir dūminio viskio padažas
Desertai:
- Šeivamedžio uogos su keptu obuoliu
- Svarainiai, sūdyta karamelė ir šokoladas
Pilies g. 34, Vilnius
Virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas
Siūlomo gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 eurų
Rezervacijai:
8 675 41191
Degustacijų patiekimo laikas:
I-VII 12:00-23:00