„Amandus“ – virtuvės šefo Deivydo Praspaliausko restoranas Vilniaus senamiestyje.

Kalbėjome su restorano administratore Rasa Senkute.

Pristatykite savo restoraną: jo interjerą, virtuvę, šefą.

Virtuvės virtuozas Deivydas Praspaliauskas, ne kartą išrinktas geriausiu Lietuvos šefu, savo restorane „Amandus“ subūrė kūrybingą ir jaunatvišką komandą ir kartu kuria tobulas patirtis degustacinių vakarienių metu. Į Vilniaus senamiestyje esantį restoraną  iš viso pasaulio atvykstančius svečius Deivydas ir jo komanda lepina netikėtais skonių deriniais, kurie prabudina jausmus, praturtina kūną ir stebina akis savo estetika bei kūrybišku patiekimu, o ypatinga šefo kuriama degustacinių vakarienių atmosfera nepalieka abejingų.

„Amandus“ virtuvės tipas – degustacinės vakarienės, Skandinavijos įkvėpta virtuvė.

Ką Jums reiškia „Gastronomijos savaitė“ ir ką jai parengėte?

„Gastronomijos savaitė“ – tai septynios dienos dar didesnio komandos susivienijimo, puiki galimybė sulaukti dar daugiau svečių ir parodyti tai, ką mokame geriausiai.  Šiais metais ruošiame net keletą šefo komplimentų, ypatingą trijų patiekalų meniu bei kruopščiai atrinktus vynų derinius.

Ar Jūsų restorane yra vegetariškų ar patiekalų?

Mūsų restorane rasite ir vegetariškų patiekalų, o degustacinių vakarienių metu visuomet prisideriname prie svečio poreikių.

Virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas

Gastronomijos savaitės meniu

Komplimentai:

  • Skrudinti svogūnai ir ožkos sūris
  • Chorizo ir salieras
  • Skrudinti riešutai ir anties kepenėlės

Karštas užkandis:

Žuvienė su vėžiais ir krapais

Pagrindinis patiekalas:

Ėriena, karamelizuoti topinambai, raudonas kopūstas ir dūminio viskio padažas

Desertai:

  • Šeivamedžio uogos su keptu obuoliu
  • Svarainiai, sūdyta karamelė ir šokoladas

 


Pilies g. 34, Vilnius

Virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas

Siūlomo gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 eurų

Rezervacijai:

675 41191

info@amandus.lt

Degustacijų patiekimo laikas:

I-VII 12:00-23:00