Ant Galvės ežero kranto įsikūręs restoranas „Apvalaus stalo klubas“ prieš kelis metus pradėjo vadovautis tvarumo filosofija „0 km linija“. Jos tikslas yra atrasti dar neatskleistus „skonio perlus“ iš lietuviško daržo, miško ar ežero ir svečius pažindinti su tvarumu kulinarijoje. Pasitelkiant modernias gamybos technologijas, net ir pažįstamų produktų skoniai virsta netikėtais gastronominiais deriniais lėkštėje.

Restorano meniu ašis – ateities mityba: kuo daugiau augalinio maisto, nors tai nereiškia, jog mėsos ar žuvies mėgėjai liks nuskriausti. Virtuvės komanda taip pat galvoja ir apie alternatyvą – gamtą mažiau teršiančius sveikesnius baltyminius produktus: kanapes, svirplių baltymus. Todėl restorane galima paragauti keletą patiekalų su svirpliais, užkariaujančiais garsiausių pasaulio restoranų virtuves.

Mūsų siekis yra praplėsti gastronominio supratimo ribas, o maistas turi iššaukti diskusiją. Patiekalo gastronominis kelias kartais užtrunka ne vieną parą. O kur dar virtuvės šefo fantazija, meistrystė, improvizacijos, tradicinės ir naujos maisto gamybos technologijos… Namuose žmogus nepasiruošęs eiti tokio ilgo kelio iki patiekalo gimimo. Ėjimas į restoraną – tai lyg ėjimas į teatrą, ieškant kažko nekasdieniško, visiškai netikėto.

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 Eur

Užkandis

Ožkos sūrio kremo ir burokėlių duo

virti, marinuoti, fermentuoti burokėliai, fermentuotos žaliosios vynuogės, burokėlių antklodė, kanapių

sėklos, tyro alyvuogių aliejaus pudra

Pagrindinis patiekalas

Kiškio nugarinė

kapotos šlaunelių mėsos kroketai su bruknėmis, morkų ir martinio tyrė, tapijokos ir Bolivinės balandos

traškutis, raugintų morkų drožlės bei Portveine brinkintos aronijos

Desertas

Avietė su avietėmis

aviečių cremeux, šeivamedžio arbatoje fermentuotos avietės, aviečių ir Balzamico padažas, rūgštynių

lapeliai, liofilizuotų aviečių pudra

Karaimų 53A, Trakai

Virtuvės šefas – Edgaras Rutkauskas 

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 Eur

Rezervacijai:

+370 655 68 012

info@asklubas.lt

https://restoranas.asklubas.lt

https://www.facebook.com/asklubas

Degustacijų pateikimo laikas:

IV  – VII 17.00 – 19.00