Ant Galvės ežero kranto įsikūręs restoranas „Apvalaus stalo klubas“ prieš kelis metus pradėjo vadovautis tvarumo filosofija „0 km linija“. Jos tikslas yra atrasti dar neatskleistus „skonio perlus“ iš lietuviško daržo, miško ar ežero ir svečius pažindinti su tvarumu kulinarijoje. Pasitelkiant modernias gamybos technologijas, net ir pažįstamų produktų skoniai virsta netikėtais gastronominiais deriniais lėkštėje.
Restorano meniu ašis – ateities mityba: kuo daugiau augalinio maisto, nors tai nereiškia, jog mėsos ar žuvies mėgėjai liks nuskriausti. Virtuvės komanda taip pat galvoja ir apie alternatyvą – gamtą mažiau teršiančius sveikesnius baltyminius produktus: kanapes, svirplių baltymus. Todėl restorane galima paragauti keletą patiekalų su svirpliais, užkariaujančiais garsiausių pasaulio restoranų virtuves.
Mūsų siekis yra praplėsti gastronominio supratimo ribas, o maistas turi iššaukti diskusiją. Patiekalo gastronominis kelias kartais užtrunka ne vieną parą. O kur dar virtuvės šefo fantazija, meistrystė, improvizacijos, tradicinės ir naujos maisto gamybos technologijos… Namuose žmogus nepasiruošęs eiti tokio ilgo kelio iki patiekalo gimimo. Ėjimas į restoraną – tai lyg ėjimas į teatrą, ieškant kažko nekasdieniško, visiškai netikėto.
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 Eur
Užkandis
Ožkos sūrio kremo ir burokėlių duo
virti, marinuoti, fermentuoti burokėliai, fermentuotos žaliosios vynuogės, burokėlių antklodė, kanapių
sėklos, tyro alyvuogių aliejaus pudra
Pagrindinis patiekalas
Kiškio nugarinė
kapotos šlaunelių mėsos kroketai su bruknėmis, morkų ir martinio tyrė, tapijokos ir Bolivinės balandos
traškutis, raugintų morkų drožlės bei Portveine brinkintos aronijos
Desertas
Avietė su avietėmis
aviečių cremeux, šeivamedžio arbatoje fermentuotos avietės, aviečių ir Balzamico padažas, rūgštynių
lapeliai, liofilizuotų aviečių pudra
Karaimų 53A, Trakai
Virtuvės šefas – Edgaras Rutkauskas
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 Eur
Rezervacijai:
+370 655 68 012
https://restoranas.asklubas.lt
https://www.facebook.com/asklubas
Degustacijų pateikimo laikas:
IV – VII 17.00 – 19.00