Restorane „Astorija Brasserie“ rasite dvi skirtingas sales: verandą, kurioje matosi miesto vaizdas, vakarinės šviesos, ir pagrindinę salę – kai norisi privatumo. Čia Jus pasitiks labai geranoriškas ir draugiškas personalas. Tai  vieta, kurioje žmonės nuolat bendrauja, čia nerasite spengiančios tylos ar padavėjų vaikštančių ant pirštų galiukų.

Kalbėjome su „Astorija Brasserie“ vadovu Linu Žemaičiu.

Kokia restorano „Astorija Brasserie“ istorija?

„Astorija Brassiere“ įsikūręs „Radisson Blu Royal Astorija“ viešbutyje, kuris buvo pirmasis tarptautinis viešbutis pradėjęs veiklą Lietuvoje. Mūsų restoranas, nuolat besikeisdamas, dirba jau 20 metų. Dar 2016 metais „Astorija Brasserie“ buvo žinomas kaip „Brasserie de Verres en Vers“. Nuo 2017 metų įvyko pakitimai ir gegužės mėnesį tapome „Astorija Brassiere“.

Tai tikros, klasikinės prancūziškos virtuvės restoranas, iš pirmo žvilgsnio patiekalai gali pasirodyti gana paprasti, tačiau jiems paruošti reikalingos, tikros aukštosios virtuvės žinios ir ypatingas meistriškumas. Dažnai vien padažas gaminamas ilgiau nei parą.

Taigi mūsų restorano pavadinimas yra apgalvotas – jame esantis žodis brasserie apibūdina virtuvės serviso tipą, kuris Prancūzijoje reiškia paprastą, bet aukšto lygio kavinę.

Ar Jūsų restoranas draugiškas šeimoms su mažais vaikais?

Esame labai draugiški šeimoms. Stengiamės populiarinti pusryčius šeimoms, ypač sekmadieniais, kuomet norisi šiek tiek daugiau patinginiauti ir negaminti namuose. Prailginome pusryčių laiką iki vidurdienio, kad galėtų ateiti visa šeima su mažais vaikais. Jų metu siūlome aukštos kokybės, šviežią, natūralų maistą: trintų vaisių kokteilius, natūralų skirtingo riebumo jogurtą, duoną be gliuteno. Visa tai, pagal poreikius, galite pagardinti: moliūgų, saulėgrąžų, sezamo sėklomis ar lazdyno riešutais. Mėgstantiems mėsą patiekiame karštai rūkytą lašišą, kiaulieną, kalakutieną, jautieną, keptas vištienos ir kiaulienos dešreles ar skrudintos šoninės gabaliukus. Paragavę šių patiekalų, galite pasimėgauti: šviežiais keksiukais, bandelėmis, kruasanais, įvairiomis džemo rūšimis.

Kokių svečių sulaukiate ir ką jiems siūlote?

Į „Radisson Blu Royal Astorija“ viešbutį iš užsienio šalių daugiausiai atvyksta amerikiečių, britų, vokiečių, skandinavų, japonų. Stengiamės visiems pasiūlyti mūsų restorano paslaugas. Didelę svečių dalį sudaro ir mūsų šalies piliečiai, kurie atvyksta poilsio ar darbiniais tikslais. Rengiame konferencijas su ir be maitinimo, bet viskas priklauso nuo kiekvieno svečio ar jų grupės  individualių poreikių.

„Astorija Brasserie“ svečiams spalio pradžioje bus pristatytas naujas restorano meniu. Mūsų meniu atnaujinamas du kartus per metus ir pakeičiame iki 70 proc. patiekalų: vieną kartą – spalio mėnesį, kitą – kovo mėnesį. Žinoma pas mus įprastai rasite prancūzų klasiką: Nicos salotas (su tunu), svogūnų sriubą, creme brulee.

Per Kalėdas visada parengiame specialių švenčių pasiūlymų: jau keli metai kaip ruošiame keptą antį išsinešimui, kurią galima iš anksto užsisakyti – atvežame tiesiai į namus. Kalėdų metu tradiciškai verdame karštą vyną pagal specialų receptą – su migdolų riešutais, marinuotomis razinomis.

Mūsų restorane vyksta ir privatūs vakarėliai. Galime surengti tiek ištaigingą pokylį, tiek ir kuklią, jaukią šventę. Jų metu sukursime ir pasiūlysime meniu, prie maisto priderinsime vynus ir kitus gėrimus, šiam tikslui į pagalbą pasitelkiame Lietuvoje puikiai žinomą šampanų ir vynų guru Jolantą Smičienę. Esant poreikiui, Jolanta gali dalyvauti ir Jūsų šventėje. „Astorija Brassiere“ svečiams siūlome išskirtinai tik prancūziškus vynus, kurie yra atrinkti iš įvairių, skirtingų Prancūzijos regionų.

Šalia turime atskirą restorano barą, kuriame patiekiame kitokius gėrimus, įvairius kokteilius. Prieš pusantrų metų mes pakeitėme kokteilių meniu – detalizavome kokteilių sudėtį, jų atsiradimo istoriją. Šį meniu sukūrė vienas mūsų barmenų. Visada stengiamės įtraukti savo komandos narius į restorano tobulinimą.

Ką paruošėte „Gastronomijos savaitei“?

„Gastronomijos savaitės“ metu norime pristatyti maistą iš naujo meniu. Svarbu, jog žmonės nebijotų eiti į viešbučio restoraną, suprastų, kad maistas prabangiame viešbutyje taip pat įperkamas, pamatytų, ką dirbame ir darome. Nuo spalio pradžios dirbsime su naujuoju meniu, palauksime svečių atsiliepimų ir festivaliui kažkas bus adaptuota iš naujojo restorano meniu. Prie patiekalų bus galima rinktis vyną, kurį rekomenduosime. Planuojame, kad bus vienas meniu visai savaitei.

Svečių laukiame šiokiadieniais nuo 12 iki 22 valandos, o savaitgaliais – nuo 13 iki 22 valandos.


Didžioji g. 35/2, Vilnius

Virtuvės šefas Gediminas Andriuškevičius

Siūlomo gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 20 eurų

Rezervacijai:
8 52 360840
astorija.brasserie@radissonblu.com

Degustacijų patiekimo laikas
I-VII 12.00-22.00