Valerijos Stonytės nuotr.

„Bizarre“ – tai net 1000 kv. metrų restoranų kompleksas Vilniaus senamiestyje, kuriame yra dvi skirtingos virtuvės: pirmame aukšte – Azijos, antrame – Europos. Restorane taip pat yra du barai, dvi poilsio zonos, cigarų bei kaljanų lounge ir privačios erdvės. „Bizarre“ stebina keistumu, ekscentriškumu ne tik dėl savo interjero, bet ir neįprastu patiekalų, pavyzdžiui: omaro tempuros su gaiviomis salotomis, 72 valandas marinuotos juodosios menkės, wagiu mėsos taco, mėlynuodegio tuno papipilvės, dar kitaip vadinamos o- toro.

Kalbėjome su restorano atstove Aiste Rakauskaite.

Kuo skiriasi Jūsų restorano pirmas ir antras aukštai?

Pirmame aukšte interjeras įrengtas tolimosios Azijos regionų stiliumi. Interjere esantys baldai yra iš Indonezijos (Balio salos), Indijos, Japonijos. Čia skiriamas ypatingas dėmesys Azijos kultūrai bei patiekalams. Mūsų virtuvė – azijietiška, dar kitaip yra vadinama pan-asian. Lankytojams siūlome: įvairius sushi, pekino antį, azijietiškus taco, toban‘us, daržoves ir jūros gėrybes tempuroje, žuvis, jūros gėrybės ir mėsą keptus Robata griliuje ir dar daug azijietiškų patiekalų.

Antrame aukšte pristatome vakarų kultūrą. Čia virtuvė – europietiška, įkvėpta viduržemio jūros brizo, kurioje siūlome: įvarius carpaccio (su jautiena, aštuonkoju ar o-toro), tartarus, įvairius kepsnius, šviežią žuvį ir jūros gėrybes. Turime šviežios žuvies ir jūros gėrybių turgelį, kuriame rasite įvairių rūšių austres, jūrų liežuvį, omarą, tuną, jūrų šukutes, krevetes, krabus, lašišą, jūrų ešerį, plekšnę, otą, paltusą ir kitas tą dieną šviežiai gautas žuvis ir jūros gėrybes. Svečias gali rinktis, ką nori iš to ką mato, o šefas iš karto pagamina patiekalą. Jeigu žmogus turi specialių pageidavimų, taip pat juos išpildome.

Mūsų šefas daug dėmesio skiria sezoniškumui, tad meniu keičiamas dažnai.

Valerijos Stonytės nuotr.

Ką planuojate „Gastronomijos savaitės“ metu?

„Gastronomijos savaitės“ metu savo svečiams siūlysime paragauti patiekalų abiejuose aukštuose. Meniu sudarysime iš mūsų svečių jau pamėgtų patiekalų bei sezono naujienų. Taip pat mūsų someljė priderins vynus ir paruoš specialią vyno kortą, kuri puikiai derės su „Gastronomijos savaitės“ degustacinio meniu patiekalais.

Mums „Gastronomijos savaitė“ – tai siekis, kad žmonės paragautų kuo įvairesnius „Bizarre“ siūlomus patiekalus ir atrastų neįprastus skonius.

Ar esate draugiški vegetarams ir veganams?

Vegetarai ir veganai taip pat išsirinks, ką valgyti mūsų restorane, reikia tik pasakyti aptarnaujančiam padavėjui savo norus. Be to, mūsų virtuvė visada paruoš kažką specialaus žmonėms, nevalgantiems kai kurių produktų, tad čia laukiami visi – kiekvienas lankytojas išsirinks ir iš mūsų meniu pasiūlymų.

 

Gastronomijos savaitės meniu:

AZIJA 20 eur:

traškūs son-in-law kiaušiniai

arba

jautienos gyoza

arba

krevečių tom kha

 

antienos confit wok su žalumynais ir jazminų ryžiais

arba

lašišos filė kepta bananų lapuose su žolelėmis ir vietnamietišku padažu

 

šokolado ir citrinžolės musas

arba

mochi ledai

 

EUROPA 30 eur:

foie gras su figų čatniu ir sviestine brioche duonele

magelano sąsiaurio jūros šukutė su žiedinių kopūstų kremu ir nori lapų pudra

lašišos filė su svieste keptu kininiu bastučiu

griliuje kepta antienos filė su druskoje keptomis morkomis ir brokoliais

šokoladinis pyragas su alaus salyku


Pylimo gatvė 38, Vilnius

Siūlomo gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 20 eurų, 30 eurų

Rezervacijai:
8 612 64444
reservations@bizarre.lt

Degustacijų patiekimo laikas

AZIJA

I –   nedirbame
II –  17:00 – 00:00
III – 17:00 – 00:00
IV – 17:00 – 00:00
V –  17:00 – 20:00
VI – 17:00 – 20:00
VII – nedirbame

Virtuvė dirba iki 23:30

EUROPA

I –   12:00 – 00:00
II –  12:00 – 00:00
III – 12:00 – 00:00
IV – 12:00 – 00:00
V –  12:00 – 20:00
VI – 11:00 – 20:00
VII – 11:00 – 16:00

Virtuvė dirba iki 22:00