Legendinis ir daugelio vadinamas visų laikų populiariausiu „California tapas & wine“ tęsia dešimties metų triumfą: „California“ darbo dienomis ir savaitgaliais kiekvieną savo lankytoją pasitinka baltomis staltiesėmis, jaukia atmosfera, nepriekaištingu profesionaliu aptarnavimu, geriausiais ir populiariausias gėrimais bei gurmaniškais patiekalais. 

Kalbėjome su restorano vadovu Tomu Barausku.

Pristatykite savo restoraną: jo interjerą, virtuvę,

Idėja šią stilingą vietą pritaikyti ir neįpareigojančiai vakarienei kilo iš maistą ir gėrimus dievinančių Vakarų Europos miestų: Barselonos, Paryžiaus, Milano, kuriuose barai-restoranai akimirksniu transformuojasi: baltos staltiesės nuimamos, pagarsinama muzika ir lankytojai toliau tęsia bendravimą neįpareigojančioje aplinkoje. Tas pats lankytojų laukia ir „California tapas & wine“ – čia ir toliau vyksta vakarėliai, su kone pačiais skaniausiais kokteiliais, šampanu, kurio pasirinkimas bare milžiniškas, bei užkandžiais net iki paryčių. Ši vieta turi ir daliai svečių svarbų privalumą: ištaigingą cigarų kambarį-rūkomąjį, tad vėsesnėmis dienomis nereikės šalti lauke…

Ir jau tapę ikoniniai „California“ patiekalai: krevetės pil-pil, pata negra, superburgeriai, austrės nuo ryto iki paryčių, pridėjus nepertraukiamus šeštadienio ir sekmadienio brančus, laukia tų, kurie yra sutverti mėgautis gerai suderintu maistu ir gėrimais.

Ką Jums reiškia „Gastronomijos savaitė” ir ką jai parengėte?

„Gastronomijos savaitė“ mums – ypatingas įvykis, čia gauname progą parodyti save platesnei publikai, pasidalinti naujienomis ir suteikti žmonėms džiaugsmą per skanius ir išradingus patiekalus, kurių kiekvienas yra gaminamas su meile.

Ar Jūsų restorane yra vegetariškų ar patiekalų?

„California Tapas & Wine“ tai pat rasite ir vegetariškų patiekalų, kuriems naudojami tik šviežiausi ir aukščiausios rūšies produktai.

Virtuvės šefas Viačeslav Janč

„Gastronomijos savaitės“ meniu

Pusryčiai / 10 Eur asmeniui

Be lukšto virti kiaušiniai:

  • Exquisite, su baltų trumų ir šampano padažu bei Parmos kumpiu
  • Royale, su sūdyta lašiša ir raudonaisiais ikrais
  • Su tigrinėmis krevetėmis ir chorizo pabarstukais

arba

Lietiniai blyneliai su varške ir šviežiomis uogomis

*Svečius vaišiname taure gaivaus ir putojančio vyno bei vitaminų užtaisu —šviežiai spaustomis apelsinų sultimis.

 

Gourmet / 20 Eur asmeniui:

Užkandžiai (pasirinktinai):

Trumų ir baravykų sriuba, pateikiama su prancūzišku skrebučiu ir baltaisiais trumais

arba

Sviestažuvės  tar-tar su balzamiko ikrais, kiviais ir arbūzais

arba

Krevečių karpačas su rožiniais pipirais ir citrusinėmis salotomis

Karštieji patiekalai (pasirinktinai):

Elnienos kepsnys su kadagių ir čiobrelių padažu, bulvių gratinu, traškiomis mini daržovėmis

arba

Aštuonkojis keptas ant grotelių, keptos baby bulvės, citrusinis pesto padažas

DESERTAS

California Dream – jogurto-medaus desertas su žemuogėmis

 


Subačiaus g. 2, Vilnius

Virtuvės šefas – Viačeslav Janč

Siūlomo gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 10 Eur, 20 Eur

Rezervacijai:

8 652 65 551

info@california.lt

Degustacijų patiekimo laikas:

VII–IV 8:00-1:00, V 8:00-5:00, VI 8:00-3:00