• Facebook
  • Spausdinti
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr

„Dine“ tai – modernus europietiškas restoranas, kurį įkūrė žinomas virtuvės šefas Egidijus Lapinskas ir vienas geriausių Lietuvos vynų specialistų Arminas Darasevičius. Įžengus į restoraną, galima rinktis iš dviejų skirtingų salių, kurioje pietausite: šviesiosios, ir tamsesnės.

Kalbėjome su restorano „Dine“ direktoriumi Arminu Darasevičiumi.

Kuo ypatinga Jūsų restorano virtuvė?

„Dine“ virtuvėje rasite  Ispanijos, Italijos, Prancūzijos, bei kitų Europos šalių patiekalų derinių. Patiekalai mūsų restorane yra sudėtingi, kurių paruošimas būna itin kruopštus. Virtuvės šefas Donatas Šatkauskas skiria ypatingą dėmesį ne tik patiekalų gamybai, bet ir pateikimui. Donatas nuosavame ūkyje augina įvairias prieskonines ir dekoratyvines žoleles, ridikėlius, cukinijas, cukinijų lapus, burokus bei jų lapus, kurie paskui patenka ant svečių stalo.

Ar yra, kokia „Dine“ misija?

Mūsų restoranas yra įpareigojantis, norime, kad žmonės pažintų tai, ką valgo, suprastų, kokie skoniai tarpusavyje dera, o kas nedera, jog įgytų žinių apie patiekalus, ne tik pavalgytų. Tam, kad atsiskleistų tikrasis kai kurių patiekalų skonis, specialiai parenkame tinkamą vyną. Mes netgi siūlome tam tikrus desertus tik konkrečiu vynu, atskirai tie desertai nepatiekiami, tai – speciali patiekalo kombinacija. Norintiems sužinoti daugiau apie vyno derinimą prie patiekalų, rengiame įvairias degustacijas ir pamokas. Taigi mes orientuojamės net tik į patiekalus, bet ir į vyną, norime, kad jis derėtų prie maisto.

Kada lauksite svečių „Gastronomijos savaitę“?          

„Dine“ „Gastronomijos savaitės“ meniu bus siūlomas pirmadienį – ketvirtadienį 17 val iki 22 val., o penktadienį ir šeštadienį nuo 17 val iki 23 val. Mūsų pasiūlymas bus parengtas visai savaitei, jo kaina 20 EUR.

Kokie patiekalai restorano meniu nekinta?

Net 3 metus tiekiame aštuonkojo kojas su antienos dešrelėmis, bulvėmis ir pomidorais. Tai primena ispanišką patiekalą, tik mes pakeitėme Chorizo dešrą į antieną. Dar vienas iš nekintančių patiekalų yra karamelinio kremo derinys su Kracher Beerenauslese Burgenland vynu. Kitus patiekalus stengiamės keisti, atnaujinti. Taip pat nuo lapkričio pabaigos iki Naujųjų metų turėsime ne tik įprastinį A la carte meniu, bet ir specialų šventinį meniu.

Gastronomijos savaitės meniu:

Silkės kapotinis su druskoje kepta kaliarope ir juodojo česnako majonezu
Elnienos kumpis su spanguolių čatniu, karališkomis kreivabūdėmis ir karamelizuotais pastarnokais
Šokoladų trio profitroliai „sąmanose“

Kaina 20 eurų


Gedimino pr. 35, Vilnius

Virtuvės šefas Donatas Šatkauskas

Siūlomo gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 20 eurų

Rezervacijai:
8 672 23 272
dine@time2time.lt

Degustacijų patiekimo laikas
I – III 15:00 – 22:00
IV – VI 15:00 – 23:00