
„Gaspar’s“ restoranas yra mažas, jaukus ir stilingas restoranas, įsikūręs visiškai arti senamiesčio, Pylimo gatvėje.
Kalbėjome su restorano vadybininke Krystsina Fernandes.
Pristatykite savo restoraną: jo interjerą, virtuvę, šefą
Mūsų virtuvė – įkvėpta Indijos: čia rasite puikiai su prieskoniais suderintus patiekalus, pagamintus naudojant šiuolaikines technologijas. Pas mus Jūs turite galimybę rasti senoviškus, iš kartos į kartą perduotus receptus, kuriuos mūsų virėjas Gasparas gavo iš savo mamos ir senelių, ir pritaikė juos moderniai virtuvei.
Mūsų šefas Gasparas – profesionalus virėjas, turintis 12 metų maisto gaminimo patirtį. Jis baigė prestižinę ir visame pasaulyje gerai žinomą kulinarijos mokyklą „Le Cordon Bleu“, įsikūrusią Londone.
Mūsų restoranas duris atvėrė beveik prieš 3 metus, per tą laiką mes patraukėme daugybės konkursų dėmesį tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Pavyzdžiui, 2017 m. „Gaspar’s“ restoranas užėmė 8 vietą tarp 30 geriausių restoranų Lietuvoje, 2018 m. – 11 vietą, o įtakingiausias Šiaurės šalių gidas „The White Guide“ įtraukė mūsų restoraną į geriausių Lietuvos restoranų dešimtuką.
Ką Jums reiškia Gastronomijos savaitė” ir ką jai parengėte?
Dalyvaujame „Gastronomijos savaitėje“ kiekvienais metais, šis renginys mums labai patinka. Tai yra puiki proga svečiams paruošti kažką naujo ir unikalaus, ypač tiems, kurie jau anksčiau lankėsi mūsų restorane. O tiems, kurie lankosi pirmąkart, tai galimybė prisistatyti.
Šiemet parengėme trijų arba keturių patiekalų komplektus bei derančių vynų rekomendacijas. Stengėmės, kad meniu būtų universalus ir tinkamas skirtingiems skoniams. Naudojami ingredientai – pažįstami, tačiau su indiškų prieskonių užuominomis. Šalia parinktas vynas padės pajusti pilną skonių harmoniją.
Ar Jūsų restorane yra vegetariškų patiekalų?
Taip, savo meniu visuomet turime vegetariškų bei veganiškų patiekalų. „Gastronomijos savaitei“ taip pat parengėme vegetarišką bei veganišką patiekalų komplektus. Apie juos sužinosite daugiau pasiteiravę personalo.

Virtuvės šefas Gaspar Fernandes
Gastronomijos savaitės meniu
3 patiekalai / 20 Eur
Indiško stiliaus omarų sriuba su omaro mėsa
Jautienos nugarinės steikas su karamelizuotais svogūnais, bulvių piurė bei degintų svogūnų ir žaliųjų pipirų padažu
Datulių sūrio pyragas su citrinžolių kremu ir citrinų confit
4 patiekalai / 30 Eur
Rudame svieste troškintas otas su baravykų padažu ir širdutėmis
Indiško stiliaus omarų sriuba su omaro mėsa
Jautienos nugarinės steikas su karamelizuotais svogūnais, bulvių piurė bei degintų svogūnų ir žaliųjų pipirų padažu
Datulių sūrio pyragas su citrinžolių kremu ir citrinų confit
Pylimo g. 23-3, Vilnius
Virtuvės šefas Gaspar Fernandes
Siūlomo gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 20 Eur, 30 Eur
Rezervacijai:
8 657 07050
info@gaspars.lt
Degustacijų patiekimo laikas:
I-VII 16:00-22:30