GASTRO‘LĖS – Jūsų gastro kelionių ir atradimų dienoraštis.

Artistai, išvykę į gastroles namo parveždavo istorijas, nuotykius, naujas patirtis, tarp kurių žinoma nemažą dalį užimdavo ir maisto bei gėrimų atradimai, taip vyko patirčių, žinojimo ir mokėjimo mainai.

Naujus skonius, receptus ir ingredientus kiekvienos šalies ar regiono gyventojai pritaikydavo sau, pagal savo kultūrą įpročius, turimus vietinius ingredientus ir sezoniškumą. Gastronomijos pasaulis vystosi per dalijimąsi, eksperimentus, derinimą ir prisitaikymą.

Ne paslaptis, kad mums geriausia valgyti tai kas prieinama mūsų regione ir gali natūraliai jame užaugti. Ką parsivežame iš svetur mes adaptuojame taip kad būtų priimtina mūsų svečio skonio supratimui.

Gastro’lių virtuvė – kūrybinė virtuvė, surinkusi geriausias idėjas gastroliuojant po pasaulio virtuves. Perleidžiame jas per šefo kūrybos filtrą ir turime meniu, kuriame sau kažką suras kiekvienas.Tai galbūt bus šiek tiek pažįstama, bet su nauju įkvėpimu, nestandartiniu ingredientu, deriniu ir nauju atradimu. Nes Gastrolėse juk visada kažką naują ragaujam, atrandam ar gastroliuodami patiriam tą, ko nesitikėjom.

Kviečiame į Gastroles po gastro pasaulį – mūsų pasaulį!

Gastronomijos savaitės degustacinis meniu, 20 Eur asmeniui

ŠEFO KOMPLIMENTAS

Amuse-bush su naminiais sūdytais lašinukais bei trumų- pievagrybių pasta.

ŠALTAS UŽKANDIS

Vytintos antienos krūtinelės užkandis su mango-moliūgų chatney, moliūgų sėklomis pateiktas ant skrudintos duonelės su burokėlių žeme.

ATGAIVA

Burokėlių ir brandintos agavos šerbetas su pasiflorais bei melionais

KARŠTI PATIEKALAI

Ėriuko „rump-steak“ Welingtonas su troškintais shitaki grybais, jautienos cukrinių kaulų sultinio bei vyšnių redukcija, pateiktas su žolelių aliejumi.

Arba

Sviestažuvės Welingtonas su kreivabudėmis irr špintais pateiktas su trumų-batatu kremu bei žolelių aliejumi

 

Gastronomijos savaitės degustacinis meniu, 30 Eur asmeniui

ŠEFO KOMPLIMENTAS

Amuse-bush su naminiais sūdytais lašinukais bei trumų- pievagrybių pasta.

ŠALTAS UŽKANDIS

Vytintos antienos krūtinelės užkandis su mango-moliūgų chatney, moliūgų sėklomis pateiktas ant skrudintos duonelės su burokėlių žeme.

KARŠTAS UŽKANDIS

Karštai rūkytas ungurys žuvies emulsijos pataluose pateiktas su šviežiomis apkeptomis bulvėmis bei vytinto kiaušinio trynio „parmezanu“.

ATGAIVA

Burokėlių ir brandintos agavos šerbetas su pasiflorais bei melionais

KARŠTI PATIEKALAI

Ėriuko „rump-steak“ Welingtonas su troškintais shitaki grybais, jautienos cukrinių kaulų sultinio bei vyšnių redukcija, pateiktas su žolelių aliejumi.

arba

Sviestažuvės Welingtonas su kreivabudėmis irr špintais pateiktas su trumų-batatu kremu bei žolelių aliejumi

GOMURIUI PAMALONINTI

Maraschino vyšnia paskendinta laše išlaikytos vyšnių trauktinės

 

Manufaktūrų g. 20 Vilnius

Virtuvės šefas – Žilvinas Laurinėnas

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui –  30 eurų

Rezervacijai:

+370 669 08 576

gastromanaimb@gmail.com

https://www.facebook.com/gastrolesrestobaras

Degustacijų pateikimo laikas:

I-VI 17:00 – 22:00

VII 16:00 – 21:00