GASTRO‘LĖS – Jūsų gastro kelionių ir atradimų dienoraštis.
Artistai, išvykę į gastroles namo parveždavo istorijas, nuotykius, naujas patirtis, tarp kurių žinoma nemažą dalį užimdavo ir maisto bei gėrimų atradimai, taip vyko patirčių, žinojimo ir mokėjimo mainai.
Naujus skonius, receptus ir ingredientus kiekvienos šalies ar regiono gyventojai pritaikydavo sau, pagal savo kultūrą įpročius, turimus vietinius ingredientus ir sezoniškumą. Gastronomijos pasaulis vystosi per dalijimąsi, eksperimentus, derinimą ir prisitaikymą.
Ne paslaptis, kad mums geriausia valgyti tai kas prieinama mūsų regione ir gali natūraliai jame užaugti. Ką parsivežame iš svetur mes adaptuojame taip kad būtų priimtina mūsų svečio skonio supratimui.
Gastro’lių virtuvė – kūrybinė virtuvė, surinkusi geriausias idėjas gastroliuojant po pasaulio virtuves. Perleidžiame jas per šefo kūrybos filtrą ir turime meniu, kuriame sau kažką suras kiekvienas.Tai galbūt bus šiek tiek pažįstama, bet su nauju įkvėpimu, nestandartiniu ingredientu, deriniu ir nauju atradimu. Nes Gastrolėse juk visada kažką naują ragaujam, atrandam ar gastroliuodami patiriam tą, ko nesitikėjom.
Kviečiame į Gastroles po gastro pasaulį – mūsų pasaulį!
Gastronomijos savaitės degustacinis meniu, 20 Eur asmeniui
ŠEFO KOMPLIMENTAS
Amuse-bush su naminiais sūdytais lašinukais bei trumų- pievagrybių pasta.
ŠALTAS UŽKANDIS
Vytintos antienos krūtinelės užkandis su mango-moliūgų chatney, moliūgų sėklomis pateiktas ant skrudintos duonelės su burokėlių žeme.
ATGAIVA
Burokėlių ir brandintos agavos šerbetas su pasiflorais bei melionais
KARŠTI PATIEKALAI
Ėriuko „rump-steak“ Welingtonas su troškintais shitaki grybais, jautienos cukrinių kaulų sultinio bei vyšnių redukcija, pateiktas su žolelių aliejumi.
Arba
Sviestažuvės Welingtonas su kreivabudėmis irr špintais pateiktas su trumų-batatu kremu bei žolelių aliejumi
Gastronomijos savaitės degustacinis meniu, 30 Eur asmeniui
ŠEFO KOMPLIMENTAS
Amuse-bush su naminiais sūdytais lašinukais bei trumų- pievagrybių pasta.
ŠALTAS UŽKANDIS
Vytintos antienos krūtinelės užkandis su mango-moliūgų chatney, moliūgų sėklomis pateiktas ant skrudintos duonelės su burokėlių žeme.
KARŠTAS UŽKANDIS
Karštai rūkytas ungurys žuvies emulsijos pataluose pateiktas su šviežiomis apkeptomis bulvėmis bei vytinto kiaušinio trynio „parmezanu“.
ATGAIVA
Burokėlių ir brandintos agavos šerbetas su pasiflorais bei melionais
KARŠTI PATIEKALAI
Ėriuko „rump-steak“ Welingtonas su troškintais shitaki grybais, jautienos cukrinių kaulų sultinio bei vyšnių redukcija, pateiktas su žolelių aliejumi.
arba
Sviestažuvės Welingtonas su kreivabudėmis irr špintais pateiktas su trumų-batatu kremu bei žolelių aliejumi
GOMURIUI PAMALONINTI
Maraschino vyšnia paskendinta laše išlaikytos vyšnių trauktinės
Manufaktūrų g. 20 Vilnius
Virtuvės šefas – Žilvinas Laurinėnas
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 eurų
Rezervacijai:
+370 669 08 576
https://www.facebook.com/gastrolesrestobaras
Degustacijų pateikimo laikas:
I-VI 17:00 – 22:00
VII 16:00 – 21:00