UNESCO saugomoje Vilniaus senamiesčio širdyje įsikūręs premium klasės restoranas „Imperial″  – turbūt vienintelė vieta Lietuvoje, garsėjanti savo sugebėjimu pritraukti užsienio žvaigždes, pramogų pasaulio, mados, verslo bei politikos elitą.

Pagrindinės restorano erdvės interjerą kūrė dizaineriai iš JAV, o jų sumanymus įgyvendino baldų meistrai iš Italijos. Pagrindiniai akcentai: sienų ir lubų amerikietiško riešuto panelės inkrustuotos auksu, erdvę puošiantys gintaro spalvos krištoliniai sietynai, „Versace“ mados namų profesionalūs indai bei krištolo taurės. Be pagrindinės erdvės yra kelios kitos restorano erdvės, kur įprastai vyksta pokyliai arba valstybinio rango priėmimai. Svečiams taip pat šiltojo sezono metu duris atveria uždaras ir jaukus restorano kiemelis, kuris gėlių ir augalų simfonijos dėka padės pamiršti kasdienius rūpesčius.

Meniu dominuoja klasikiniai Europos virtuvės patiekalai, kur jaučiamas įvairių šalių kulinarinis paveldas. Čia pateikiamas legendinis foie-gras: nuo įprasto namų gamybos pašteto iki deserto su ančių riebiosiomis kepenėlėmis,  iš Prancūzijos pakrančių atvežtos šviežios austrės, kurios derinamos su juodaisiais eršketo ikrais, marmurinės jautienos didkepsniai ir daugelis kitų plačiai pamėgtų patiekalų. Tiesa, čia rasite ir modernių Lietuviškų patiekalų bei atnaujintas lietuvos didikų, Radvilų ir Bonos Sforcos laikų virtuves, per kurias šakutės atkeliavo į Lietuvą, o tik po to pasiekė Prancūziją.

Gastronomijos savaitės degustacinis meniu, 30 Eur

Užkandis (pasirinktinai)

Nicos salotos su rausvuoju, lengvai keptu tunu, griliuotais artišokais, putpelės kiaušiniais ir grūdėtų garstyčių padažu

Salotos su lengvai rūkyta antiena, špinatais, avokado, karamelizuotais graikiniais riešutais, aviečių padažu

Sviestažuvės karpačas su juodaisiais trumais, balzamiko perlais ir trumų-akacijų medumi

Užkeptos austrės ROCKEFELLER su špinatais

Užkeptos austrės CASINO su vėžių uodegėlėmis ir parmidžanu

Avokado tar-tar su vasabiais, margų rūgštynių ir žirnelių daigais

GAZPACHO stiliaus šalta sriuba su kepto aštuonkojo gabalėliais

ir tigrinės krevetės uodegėle

Karštas patiekalas: (pasirinktinai)

Kepta oto filė su laukinio česnako padažu ir miško grybais, saldžios grietinėlės svieste keptais smidrais

Rausvojo tuno filė su juodųjų pipirų padažu, saldžios grietinėlės svieste keptais smidrais ir pomidoru alyvuogių salsa

Kepta ant žarijų elniena su obuolių-vanilės piurė ir vyšnių flambe, rozmarine keptomis baby bulvytėmis

Užkepta krosnyje fazaniena su šakniavaisiais ir kelmučiais, apgaubtais baravykais pagardintos tešlos kepure

 Desertas (pasirinktinai)

Mille-Feuille su avietėmis ir baltojo šokolado musu

Rabarbaru desertas: rabarbaru tortas su stracciatella di buffalo ir rabarbaru šerbetu

Mandarinų šerbetas su šlakeliu Grand Marnier ir mandarinų traškučiu

Gorgonzolos sūrio ledai su Maldon druska ir trumų-akacijų medumi

Subačiaus g. 2, Vilnius

Virtuvės šefas – Viačeslav Janč

Siūlomo gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 eurų

Rezervacijai:

523 88388

info@imperialrestaurant.lt

Rezervacija internetu (komentaruose nurodyti „Gastronomijos savaitė“)

Degustacijų patiekimo laikas:

I – V 18:00 – 00:00

VI 12:00 – 00:00

VII 12:00 – 22:00