• Facebook
  • Spausdinti
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr

Apie restoraną

UNESCO saugomoje Vilniaus senamiesčio širdyje įsikūręs premium klasės restoranas „Imperial″  – turbūt vienintelė vieta Lietuvoje, garsėjanti savo sugebėjimu pritraukti užsienio žvaigždes, pramogų pasaulio, mados, verslo bei politikos elitą.

Pagrindinės restorano erdvės interjerą kūrė dizaineriai iš JAV, o jų sumanymus įgyvendino baldų meistrai iš Italijos. Pagrindiniai akcentai: sienų ir lubų amerikietiško riešuto panelės inkrustuotos auksu, erdvę puošiantys gintaro spalvos krištoliniai sietynai, „Versace“ mados namų profesionalūs indai bei krištolo taurės. Be pagrindinės erdvės yra kelios kitos restorano erdvės, kur įprastai vyksta pokyliai arba valstybinio rango priėmimai. Svečiams taip pat šiltojo sezono metu duris atveria uždaras ir jaukus restorano kiemelis, kuris gėlių ir augalų simfonijos dėka padės pamiršti kasdienius rūpesčius.

Meniu dominuoja klasikiniai Europos virtuvės patiekalai, kur jaučiamas įvairių šalių kulinarinis paveldas. Čia pateikiamas legendinis foie-gras: nuo įprasto namų gamybos pašteto iki deserto su ančių riebiosiomis kepenėlėmis,  iš Prancūzijos pakrančių atvežtos šviežios austrės, kurios derinamos su juodaisiais eršketo ikrais, marmurinės jautienos didkepsniai ir daugelis kitų plačiai pamėgtų patiekalų. Tiesa, čia rasite ir modernių Lietuviškų patiekalų bei atnaujintas lietuvos didikų, Radvilų ir Bonos Sforcos laikų virtuves, per kurias šakutės atkeliavo į Lietuvą, o tik po to pasiekė Prancūziją.

Gastronomijos savaitės degustacinis meniu, 30 Eur asmeniui

Užkandžiai (pasirinktinai)

  • Elnienos tar-tar kapotų baravykų patale su kadagių uogomis ir čiobreliais, papuoštas putpelės kiaušiniu
  • Kepta ant griliaus austrė su laukinio česnako padažu
  • Avokado tar-tar su vasabiais, margų rugštynių ir žirnelių daigais
  • Natūralus ančių riebiųjų kepenėlių foie gras paštetas su figomis ir rabarbarais
  • Kreminė baravykų sriuba su keptais lazdyno riešutais, čiobreliais ir keptais baravykais
  • Baltųjų šparagų sriuba su putpelės kiaušiniu, pagardinta upėtakio ikrais ir migdolų putomis

Karštas patiekalas (pasirinktinai)

  • Jūros šukutės, keptos saldžiosios grietinėlės svieste ant salierų piurė pagalvėlės ir trumų griežinėliais
  • Keptos ančių riebiosios kepenėlės foie gras ant sviestinės bandelės BRIOCHE su mostarda di frutta
  • Atlanto refišerio filė su pastarnokų piure ir bisque padažu
  • Elniena su vanilės pastarnokų piure bei vyšnių ir Marsala vyno padažu

Desertas (pasirinktinai)

  • Vasaros prisiminimai:

Rabarbarų tortas su stracciatella di bufala sūriu ir rabarbarų ledais

  • Mango siurprizas: mango migdolinis pyragaitis „Macarons“, mango šerbetas, mango tar tar
  • Tikram gurmanui:
    Gorgonzola
    sūrio ledai su Maldon druska ir trumų-akacijų medumi

Subačiaus g. 2, Vilnius

Virtuvės šefas – Viačeslav Janč

Rezervacijai:

523 88388

info@imperialrestaurant.lt

www.imperialrestaurant.lt/lt/rezervavimas

Degustacijų patiekimo laikas:

I – V 18:00 – 00:00

VI 12:00 – 00:00

VII 12:00 – 22:00