Restoranas „Imperial“ – jokių kompromisų prastam skoniui! UNESCO saugomame Vilniaus senamiesčio širdyje įsikūręs premium klasės restoranas „Imperial“ – turbūt vienintelė vieta Lietuvoje, garsėjanti savo sugebėjimu pritraukti užsienio žvaigždes, pramogų pasaulio, mados, verslo bei politikos elitą.

Pagrindinės restorano erdvės interjerą kūrė dizaineriai iš JAV, o jų sumanymus įgyvendino baldų meistrai iš Italijos. pagrindiniai akcentai: sienų ir lubų amerikietiško riešuto panelės inkrustuotos auksu, erdvę puošiantys gintaro spalvos krištoliniai sietynai, „Versace“ mados namų profesionalūs indai bei krištolo taurės. Be pagrindinės erdvės, yra kelios kitos restorano erdvės, kur įprastai vyksta pokyliai arba valstybinio rango priėmimai. Svečiams taip pat šiltojo sezono metu duris atveria uždaras ir jaukus restorano kiemelis, kuris gėlių ir augalų simfonijos dėka padės pamiršti kasdienius rūpesčius.

Meniu dominuoja klasikiniai Europos virtuvės patiekalai, kur jaučiamas įvairių šalių kulinarinis paveldas. Čia pateikiamas legendinės foie gras: nuo įprasto namų gamybos pašteto iki deserto su ančių riebiosiomis kepenėlėmis, iš Prancūzijos pakrančių atvežtos šviežios austrės, kurios derinamos su juodaisiais eršketo ikrais, marmurinės jautienos didkepsniai ir daugelis kitų plačiai pamėgtų patiekalų. Tiesa, čia rasite ir modernių lietuviškų patiekalų bei atnaujintas Lietuvos didikų, Radvilų ir Bonos Sforcos laikų virtuves, per kurias šakutės atkeliavo į Lietuvą, o tik po to pasiekė Prancūziją.

Nepamirškime ir vienos geriausių vynų kortos Lietuvoje, kurią nuolat papildo vintažinių vynų siuntos bei vietiniai gėrimai, kurie išgyvena tikrą atgimimą.

Čia yra puoselėjamos neužginčijamos „Imperial“ tradicijos: pietūs ir vakarienės čia vyksta tik prie staltiesėmis nuklotų stalų, padavėjai svečius aptarnauja mūvėdami baltas pirštinaites, o svečiai aptarnaujami pagal karališkąjį protokolą, kas yra neįprasta šio regiono demokratiško stiliaus restoranams be staltiesių. Tai ir yra priežastis, kodėl šis Vilniaus restoranas taip išsiskiria iš kitų ir kodėl jį renkasi prezidentai ir premjerai, princai ir princesės bei pasaulinio žinomumo žmonės, primadonos.

 

Gastronomijos savaitės degustacinis meniu, 30 Eur asmeniui

Užkandis

Grilyje kepta austrė su laukinio česnako padažu

arba

Ant grilio keptas Bûche de Chèvre sūris su avietėmis ir karamelizuotomis kriaušėmis

Pagrindinis patiekalas

Grilyje keptų jūros gėrybių lėkštė

Langustai, kalmarai, trigrinės krevetės, aštuonkojis, midijos. Su grill avokadais ir bagna càuda padažu.

arba

Grilyje keptos mėsos lėkštė

Chorizo, jautienos išpjova, ėriuko rump kepsnys. Su griliuje keptomis daržovėmis ir chimichurri padažu.

Desertas

Grilyje keptas ananasas su medaus karamele, džiovintų vaisių granola bei dūminio viskio ledais

Subačiaus g. 2, Vilnius

Virtuvės šefas – Viačeslav Janč

Siūlomo Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 eurų

Rezervacijai:

8 523 88388

info@imperialvilnius.lt

https://www.facebook.com/imperial.vilnius

Degustacijų patiekimo laikas:

I – V 18:00 – 23:00

VI – VII 15:00 – 23:00