Vilniaus širdyje įsikūręs premium klasės restoranas „Imperial“ yra viena iš nedaugelio vietų Lietuvoje, kuri žinoma dėl didelio užsienio įžymybių, pramogų, mados, verslo ir politikos pasaulių dėmesio.

Tikrąją amerikietišką virtuvę garsina patiekalai, kurių receptus Amerikos europiečiai atsivežė iš savo gimtųjų šalių. Taip ilgainiui susiformavo geriausių pasaulio patiekalų virtuvė „haute cuisine“. Meniu galima rasti legendinių šedevrų kaip foie gras, šviežių austrių iš Prancūzijos pakrančių, jautienos didkepsnių, desertų su riebiosiomis ančių kepenėlėmis, bei kitų išskirtinių patiekalų.

Restorano interjerą kūrė dizaineriai iš Amerikos, kurių idėjas įgyvendino Italijos baldų meistrai. Pagrindiniai akcentai – auksu išgraviruotas interjeras, konjako spalvos krištolo sietynai, Versace indai ir krištolo taurės. Šiltuoju metų laiku svečiai gali mėgautis gėlėmis ir augalų kompozicijomis puoštu vidiniu kiemeliu.

„Imperial“ restoranas laikosi tradicijų: pietūs ir vakarienės patiekiamos tik prie staltiesėmis dengtų stalų, padavėjai dėvi baltas pirštinaites, svečiai aptarnaujami laikantis karališkojo protokolo.

Kviečiame paragauti specialiai Lietuvos gastronomijos savaitei atrinktų skonių!

Degustacinio meniu pristatymas 

„Imperial“ šefas specialiai Gastronominei savaitei parinko geriausius mūsų „haute cuisine“ receptus ir sudarė spalvinga skonių palete išsiskiriantį degustacinį meniu.

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 40 Eur

Šefo komplimentas

Canapé miniatiūrų kolekcija

Užkandis I

Elnienos tar-tar kapotų porcini baravykų patale su kadagių uogomis ir čiobreliais, papuoštas putpelės kiaušiniu

arba

Grilyje kepta austrė su laukinio česnako padažu 

arba

Ančių riebiųjų kepenėlių foie gras paštetas ant sviestinės bandelės brioche, padabintas aviečių perlais

arba

Avokado tar-tar su wasabi ir margųjų rūgštynių bei žirnelių daigais 

Užkandis II

Kreminė porcini baravykų sriuba su skrudintais lazdyno riešutais, čiobreliais, keptais grybais ir juodųjų trumų cappuccino 

arba

Baltųjų smidrų sriuba, pagardinta upėtakio ikrais, putpelės kiaušiniu ir migdolų puta

Pagrindinis patiekalas

Brandintos jautienos išpjovos kepsnys „Rossini“ stiliumi su ančių riebiosiomis kepenėlėmis foie gras, fondant bulvėmis ir trumų demi-glace padažu 

arba

Krosnyje kepta laukinio Patagonijos ešerio filė su salierų fondant ir raudonųjų apelsinų beurre blanc padažu

arba

Jūros šukutės, keptos saldžiosios grietinėlės svieste, ant salierų purée pagalvėlės, su trumų griežinėliais 

arba

Keptos ančių riebiosios kepenėlės foie gras ant sviestinės bandelės brioche su mostarda di frutta ir karamelizuotais vaisiais

Desertas

Mango siurprizas: migdolinis mango pyragaitis „Macaron”, mango šerbetas, mango tar-tar

arba

Obuolių ir kalvadoso desertas „Auksinė nuodėmė“ 

arba

Gorgonzola sūrio ledai su Maldon druska bei trumų ir akacijų medumi

Subačiaus g. 2, Vilnius

Virtuvės šefas – Slava Janc

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 40 Eur 

Rezervacijai:

+370 5 238 8388

hotel@imperialvilnius.lt

https://www.facebook.com/ImperialVilniusHotel

Degustacijų pateikimo laikas:

I – V 18.00 – 23.00

VI – VII 12.00 – 23.00