Vilniaus širdyje įsikūręs premium klasės restoranas „Imperial“ yra viena iš nedaugelio vietų Lietuvoje, kuri žinoma dėl didelio užsienio įžymybių, pramogų, mados, verslo ir politikos pasaulių dėmesio.

Amerikietišką virtuvę garsina patiekalai, kurių geriausius receptus Europos išeiviai atsivežė iš savo gimtųjų šalių. Taip ilgainiui susiformavo geriausių pasaulio patiekalų virtuvė „haute cuisine“. Lietuvos gastronomijos savaitės proga restoranas „Imperial“ kviečia į išskirtinę skonių kelionę tikrosios Amerikos virtuvės slėniais.

Meniu galima rasti legendinių šedevrų kaip foie gras, šviežių austrių iš Prancūzijos pakrančių, jautienos didkepsnių, desertų su riebiosiomis ančių kepenėlėmis, bei kitų išskirtinių patiekalų.

Restorano interjerą kūrė dizaineriai iš Amerikos, kurių idėjas įgyvendino Italijos baldų meistrai. Pagrindiniai akcentai – auksu išgraviruotas interjeras, konjako spalvos krištolo sietynai, Versace indai ir krištolo taurės. Šiltuoju metų laiku svečiai gali mėgautis gėlėmis ir augalų kompozicijomis puoštu vidiniu kiemeliu.

„Imperial“ restoranas laikosi tradicijų: pietūs ir vakarienės patiekiamos tik prie staltiesėmis dengtų stalų, padavėjai dėvi baltas pirštinaites, svečiai aptarnaujami laikantis karališkojo protokolo.

Kviečiame paragauti specialiai Lietuvos gastronomijos savaitei kurtų naujų skonių!

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 50 Eur

Pirmasis užkandis

Klasikinės „Waldorf“ salotos su salierais, obuoliais, vynuogėmis, karamelizuotais graikiniais riešutais ir namų gamybos majonezu

arba

Jūros šukučių carpaccio su avokadu, tabasco ir laimo perlais, bei namų gamybos bulvių traškučiais

Antrasis užkandis

„Clam Chowder“ – tradicinė Amerikos kreminė jūros gėrybių sriuba, pagardinta salierų aliejumi

arba

Kreminė jautienos sriuba su Cheddar sūrio pudingu ir vytintos jautienos traškučiais „beef jerky“

Amuse bouche

Namų gamybos laimo ir mėtų šerbetas

Pagrindinis patiekalas

Brandintos jautienos nugarines kepsnys „New York Strip“ su tigrine krevete ir pipiriniu brendžio padažu

arba

Kalifornietiški kalmarai, įdaryti krabais, kaštonais bei špinatais, su šafrano ir laimo padažu

Desertas

Karamelizuoti bananai su prancūzišku Chantilly kremu, juodojo šokolado mousse bei Bourbon vanilės ledais

Subačiaus g. 2, Vilnius

Virtuvės šefas – Slava Janc

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 50 Eur

Rezervacijai:

+370 523 88 388

hotel@imperialvilnius.lt

https://www.facebook.com/ImperialVilniusHotel

Degustacijų pateikimo laikas:

I – V 18:00 – 23:00

VI – VII 15:00 – 23:00