Restoranas „Imperial“ – jokių kompromisų prastam skoniui!

Kalbėjome su restorano vadovu Tomu Barausku.

Pristatykite savo restoraną: jo interjerą, virtuvę, šefą

UNESCO saugomame Vilniaus senamiesčio širdyje įsikūręs premium klasės restoranas Imperial” – turbūt vienintelė vieta Lietuvoje, garsėjanti savo sugebėjimu pritraukti užsienio žvaigždes, pramogų pasaulio, mados, verslo bei politikos elitą.

Pagrindinės restorano erdvės interjerą kūrė dizaineriai iš JAV, o jų sumanymus įgyvendino baldų meistrai iš Italijos. Pagrindiniai akcentai: sienų ir lubų amerikietiško riešuto panelės inkrustuotos auksu, erdvę puošiantys gintaro spalvos krištoliniai sietynai, „Versace“ mados namų profesionalūs indai bei krištolo taurės. Be pagrindinės erdvės yra kelios kitos restorano erdvės, kur įprastai vyksta pokyliai arba valstybinio rango priėmimai. Svečiams taip pat šiltojo sezono metu duris atveria uždaras ir jaukus restorano kiemelis, kuris gėlių ir augalų simfonijos dėka padės pamiršti kasdienius rūpesčius.

Meniu dominuoja klasikiniai Europos virtuvės patiekalai, kur jaučiamas įvairių šalių kulinarinis paveldas. Čia pateikiamas legendinis foie-gras: nuo įprasto namų gamybos pašteto iki deserto su ančių riebiosiomis kepenėlėmis;  iš Prancūzijos pakrančių atvežtos šviežios austrės, kurios derinamos su juodaisiais eršketo ikrais, marmurinės jautienos didkepsniai ir daugelis kitų plačiai pamėgtų patiekalų. Tiesa, čia rasite ir modernių Lietuviškų patiekalų bei atnaujintas Lietuvos Didikų, Radvilų ir Bonos Sforcos laikų virtuves, per kurias šakutės atkeliavo į Lietuvą, o tik po to pasiekė Prancūziją.

Ką Jums reiškia „Gastronomijos savaitė” ir ką jai parengėte?

„Gastronomijos savaitės“ mums ypatingas įvykis, čia gauname progą parodyti save platesnei publikai, pasidalinti naujienomis ir suteikti žmonėms džiaugsmo per skanius ir išradingus patiekalus, kurių kiekvienas yra gaminamas su meile.

Ar Jūsų restorane yra vegetariškų ar patiekalų?

„Imperial“ restorano meniu rasite ir vegetariškų patiekalų, kuriems naudojami tik šviežiausi ir aukščiausios rūšies produktai.

Gastronomijos savaitės meniu / 30 Eur asmeniui

 

3 patiekalų vakarienė iš  ale-carte degustacinio meniu .

Užkandins (pasirinktinai):

  • Jūros šukutės, keptos saldžiosios grietinėlės svieste ant salierų piurė pagalvėlės ir trumų griežinėlių
  • Elnienos tar-tar kapotų baravykų patale su kadagių uogomis ir čiobreliais, papuoštas putpelės kiaušiniu
  • Užkepta austrė su šampano putėsiais ir parmedžanu (1 vnt. )
  • Ančių riebiųjų kepenėlių foie-gras pašteto ir cinamono biskvito pyragėlis su Porto vyno želė ir karamelizuotais graikiniais riešutais
  • Avokaddo tar-tar su vasabiais, margų rugštynių ir žirnelių daigais
  • Kreminė baravykų sriuba su keptais lazdyno riešutais, čiobreliais ir baravykų kapučinu

Karštas patiekalas (pasirinktinai):

  • Atlanto laukinio ešerio filė su raudonųjų apelsinų padažu
  • Elniena su obuolių-vanilės piurė ir vyšnių flambe
  • Kepta ėriuko nugarinė su kauliuku, vynuoginiais pomidorais, gražgarstės putėsiais ir rozmarinų padažu

Desertas (pasirinktinai):

  • Mango siurprizas: mango tortas puoštas gėlėmis, mango šerbetas, mango tar-tar
  • Mandarinų šerbetas su šlakeliu Grand Marnier ir mandarinų traškučiu
  • Gorgonzolos sūrio ledai su Maldon druska ir trumų-akacijų medumi

 


Subačiaus g. 2, Vilnius

Virtuvės šefas – Viačeslav Janč

Siūlomo gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 eurų

Rezervacijai:

8 523 88388

info@imperialrestaurant.lt

Degustacijų patiekimo laikas:

I-V 18:00-24:00, VI 12:00-24:00, VII 12:00-22:00