• Facebook
  • Spausdinti
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr

Kalbėjome su restorano vadove Jūrate Puodžiukyniene.

Pristatykite savo restoraną: jo interjerą, virtuvę, šefą.

„Solt Dining “ restoranas, įsikūręs urbanistinio stiliaus „Courtyard Vilnius City Center“ viešbutyje, išsiskiria skandinavijos įkvėptu  interjeru su žemiškų tonų potėpiais.  Vietos jaukumą kuria maži akcentai: gyvos prieskoninės žolelės, išdėliotos kulinarinės knygos, unikalia technika atlikti paveikslai bei jaukiai rusenantis, išskirtinis židinys.

„Solt Dining“ didžiuojasi tuo, kad restorane naudojami ne tik vietiniai, lietuviški produktai, bet ir interjero detalės atkeliavo daugiausiai iš  Lietuvos gamintojų rankų – nuo šviestuvų iki stalų.

Restorano siela ir pasididžiavimas  – šefas Jevgenijus Volkovas,  Lietuvos nacionalinės šefų rinktinės narys ir geriausias 2016 metų virėjas. Žmogus, kurio kruopštumo ir meilės maistui rezultatai geriausiai atsiskleidžia lėkštėje. Jevgenijui patinka lengvas stresas bei jaudulys kūryboje, bet savo temperamentu jis skiriasi nuo paprastai labai „smarkių“ virtuvės vadovų, galbūt dėl to jis gretai atranda ryšį su komandos nariais. Ir nors dabartinė šefo komanda yra  jauna ir veržli, virtuvėje vyrauja ramybė ir įsiklausymas.

„Solt Dining“ yra Šiaurės Europos ir Baltijos šalių  skonius jungianti moderni virtuvė, kurioje pagrindiniu smuiku groja lietuviški produktai. Restorano meniu nėra didelis, tačiau pristatantis save per sezoniškumą ir šiuolaikinę patiekalų interpretaciją.

Ką Jums reiškia “Gastronomijos savaitė” ir ką jai parengėte?

“Gastronomijos savaitė” mums reiškia šventę, nes ji leidžia džiaugtis ir dalintis su svečiais tuo, ką mes labiausiai mylime – maistu!

Svečius renginio metu vaišinsime specialiai „Gastronomijos savaitei“ sukurtais patiekalais – desertu, šaltu užkandžiu ir karštu mėsišku patiekalu. Ingriedientų kol kas neišduosime, norėdami pasilikti šiokią tokią intrigą

Ar Jūsų restorane yra vegetariškų patiekalų?

Kadangi šiauriečių virtuvei didelę įtaką daro gamtos sąlygos, pagrindiniai restorano akcentai, be abejonės, yra mėsiški patiekalai. Bet suprasdamas augančią vegetariškų/veganiškų patiekalų paklausą, šefas pasirūpino, kad svečiai rastų ir tokių pasirinkimų. Mielai laukiame ateinančių paragauti!

 


Rinktinės g. 3, Vilnius

Virtuvės šefas – Jevgenij Volkov

Siūlomo „Gastronomijos savaitės“ degustacinio meniu kaina asmeniui – 20 Eur

Rezervacijai:

8 678 24296

restaurant@courtyardvilnius.com

Degustacijų patiekimo laikas:

I-VII 15:00-22:00