
Zyplių dvaro virtuvėje įsikūręs restoranas „Kuchmistrai“ – vieta, kur į darnią visumą susipina XIX a. vid. įkurto dvaro ansamblio istorija, senieji LDK virtuvės receptai, geriausios vietinės žaliavos ir zanavykiškas svetingumas. Siekiant išsaugoti ne tik kulinarinį, bet ir kultūrinį krašto paveikslą puoselėjamos senosios tradicijos ir kuriamos naujos, atspindinčios šiuolaikinio gyvenimo aktualijas šiame istoriniame kontekste.
Restoranas atstovauja atgimimą išgyvenančiai dvaro virtuvės kultūrai ir pristato Lietuvos didikų virtuvės patiekalus, kurie daugiau ar mažiau modernizuoti siekiant atitikti šiandieninį svečio skonį bei lūkesčius. Naudojami tokie seniai žinomi gamybos būdai kaip rauginimas, ilgas kepimas, kepimas ant laužo, rūkymas ir t. t., kurie užkariauja modernųjį meniu ir dera su sveikesniu požiūriu į kasdienę mitybą. Kaip ir senovėje, „Kuchmistrų“ virtuvėje ypatingas dėmesys skiriamas ne tik meniu, maisto kokybei, jų pateikimui, bet ir ūkiams, iš kurių perkamos daržovės, vaisiai, miltai ar mėsa.
„Kuchmistrų“ gastronominės kelionės laiku organizuojamos didybe atsiduodančiame senoviniame Zyplių dvaro rūmų ansamblyje, apipintame tradicijomis ir ten gyvenusiųjų paslaptimis, tad kuchmistro ruoštas maistas puikiai papildo patirtis nuo krašto istorijos pažinimo iki karališkų pusryčių į lovą dvaro oficinoje.
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 Eur
Sriuba
Keptų pastarnokų sriuba su druskoje keptais salierais
Karštas patiekalas
Grilinta šviežia žuvis su šaltalankių padažu, ryžiais gardintais šafranu ir keptomis šakninėmis daržovėmis
Desertas
Šokoladinis pyragaitis su kietojo sūrio kremu
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 50 Eur
Užkandis
Triušio kepenėlių paštetas su karamelizuotais svogūniukais, marinuota cukinija, morkomis ir vyno padažu
Sriuba
Keptų pastarnokų sriuba su druskoje keptais salierais
Karštas patiekalas
Grilinta veršienos nugarinė su kaulu patiekiama su ėriuko sultinio-raudono vyno padažu, keptu česnaku, bulvių „fondant“ ir daržovėmis
Desertas
Šokoladinis pyragaitis su kietojo sūrio kremu
Beržų g. 3, tubelių km., lukšių sen. šakių raj.
Virtuvės šefas – Kuchmistras Artūras Rakauskas
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 Eur ir 50 Eur
Rezervacijai:
+370 685 34 432
https://www.facebook.com/kuchmistrai
Degustacijų pateikimo laikas:
III – VII 12:00 – 19:00