„ Anykščių šilelio įkvėpta virtuvė ir atokvėpis gamtos apsuptyje. Restoranas „Miške“ – šeimoms ir istorijoms!
Restorano vardas pirmiausia reiškia unikalią vietą – restoranas įsikūręs legendiniame Anykščių šilelyje. Tačiau miško tema atsispindi ne tik aplinkoje, bet ir restorano meniu. Kurdamas kiekvieną patiekalą restorano šefas Matas Žiliukas įdėjo kažką natūralaus, tiesiai iš miško.
MIŠKE restorano virtuvė ruošia patiekalus, kuriuose naudoja eglių majonezą, pušų aliejų, šermukšnius, šaltalankius, bruknes, spanguoles, įvairius grybus. Šviežios daržovės ir vaisiai ant restorano stalo atkeliauja iš rūpestingai puoselėjamo nuosavo sodo ir daržo, o likusi produkcija perkama iš vietinių ūkininkų.
Restorano prioritetas – sveikas maistas, kuriamas naudojant kuo mažiau perdirbtų produktų ir renkantis aukščiausios kokybės ingredientus. Nuo šio rudens restoranas MIŠKE suka dar sveikesnės mitybos keliu ir savo meniu papildo patiekalais, skirtais mūsų mikrobiomai bei sklandžiam žarnyno darbui užtikrinti. Tai reiškia naujus ingredientus ir specialų jų derinimą, kad valgymas būtų netik malonumas, bet ir užtikrintų gerą savijautą.
Gastronomijos savaitės degustacinis meniu, 20 Eur asmeniui
UŽKANDIS
Orkaitėje kepta sviestinio moliūgo riekelė su ožkos sūriu, granatų sėklomis, pesto ir žolelių aliejumi
KARŠTAS PATIEKALAS
Pieninio ėriuko ilgai troškinta sprandinė su kaulu (ūkininkas Ladas Katinas) su perlinių kruopų risotto ir Anykščių krašte rinktais baravykais
DESERTAS
Karamelizuotos ruginės duonos ir varškės-aronijų naminiai ledai
Vilniaus g. 80, Anykščiai
Virtuvės šefas – Matas Žiliukas
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 20 eurų
Rezervacijai:
+370 381 50 100
https://www.facebook.com/restoranasMiske/
Degustacijų pateikimo laikas:
I – VII 17:00 – 22:00