
„ Anykščių šilelio įkvėpta virtuvė ir atokvėpis gamtos apsuptyje. Restoranas „Miške“ – šeimoms ir istorijoms!
Restorano vardas pirmiausia reiškia unikalią vietą – restoranas įsikūręs legendiniame Anykščių šilelyje. Tačiau miško tema atsispindi ne tik aplinkoje, bet ir restorano meniu. Kurdamas kiekvieną patiekalą restorano šefas Matas Žiliukas įdėjo kažką natūralaus, tiesiai iš miško.
MIŠKE restorano virtuvė ruošia patiekalus, kuriuose naudoja eglių majonezą, pušų aliejų, šermukšnius, šaltalankius, bruknes, spanguoles, įvairius grybus. Šviežios daržovės ir vaisiai ant restorano stalo atkeliauja iš rūpestingai puoselėjamo nuosavo sodo ir daržo, o likusi produkcija perkama iš vietinių ūkininkų.
Degustacinio meniu pristatymas
Kartu su visa gamta – atbunda ir MIŠKAS. Restoranas MIŠKE įkvėptas 11-osios Gastronomijos savaitės temos – pristatys atbundančio, pavasarėjančio miško spalvų įkvėptą degustacinį meniu.
Taipogi MIŠKE restoranas suka sveikesnės mitybos keliu! Virškinimui atsparūs angliavandeniai – nesukliūdys mėgautis MIŠKE gėrybėmis, – nes restoranas turi ir specialių, sveikesnio maisto pasirinkimą. Šiai gastronomijos savaitei MIŠKE sudarytas degustacinis meniu parengtas remiantis žarnynui (mikrobiotai) palankaus maitinimo principais.
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 20 Eur
Užkandis
Perlinių kruopų rissoto su moliūgais, grietinėle ir kietuoju sūriu
Karštas patiekalas
Žemoje temperatūroje ruošta erienos nugarinė (ūkininkas Ladas Katinas) su topinambų, obuolių piurė, špinatais demi glace padažu
Desertas
Naminiai rabarbarų ledai
Vilniaus g. 80, Anykščiai
Virtuvės šefas – Matas Žiliukas
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 20 Eur
Rezervacijai:
+370 381 50 100
https://www.facebook.com/restoranasMiske/
Degustacijų pateikimo laikas:
I – VII 17.00 – 22.00