Lygiuodamasis į geriausius šalies restoranus, SPA VILNIUS Anykščiai iš esmės atnaujino restorano koncepciją, meniu ir suteikė naują vardą – MIŠKE – Šeimoms ir istorijoms. Naujas restorano vardas pirmiausia reiškia unikalią restorano vietą – esame įsikūrę legendiniame Anykščių šilelyje. Atnaujintas restoranas tarsi „kerpa bambagyslę“ nuo SPA viešbučio ir tampa savarankišku gastronomijos objektu – traukos centru – stiprinančiu visą Anykščių kurortą.

Pristatydamas meniu, virtuvės šefas Matas Žiliukas pabrėžia, kad kuriant kiekvieną patiekalą stengtasi įdėti kažką natūralaus – tiesiai iš miško. MIŠKE virtuvė ruošia patiekalus, kuriuose naudoja eglių majonezą, pušų aliejų, šermukšnius, šaltalankius, bruknes, spanguoles, įvairius grybus. „Norime svečius stebinti, todėl stengiamės prabangą derinti su natūralumu, – pasakoja virtuvės vadovas, – Pavyzdžiui, austres galite rinktis su klasikiniu padažu arba su Mignonette padažu, pagardintu šaltalankiais – to nerasite niekur kitur Lietuvoje

Daugelis SPA VILNIUS Anykščiai svečių yra jaunos šeimos, kelių kartų šeimos ar tiesiog draugai su šeimomis; be to, čia dažnai švenčiamos įvairios šeimos šventės. Taip buvo sugalvotas ir restorano šūkis – „Šeimoms ir istorijoms“. Tai padiktavo naują skiltį meniu – patiekalai dalintis, kurie skirti grupei žmonių. Tai krosnyje keptas įdarytas sviestinis moliūgas (bolivinė balanda, rudeninės daržovės, ožkos sūris), tiekiamas su gaiviu Tzatziki padažu, šviežių daržovių salotomis ir apkeptomis bulvėmis; žemoje temperatūroje ruošti kiaulienos šonkauliai, patiekiami su juodųjų serbentų – medaus glazūra bei šviežiomis daržovėmis ir bulvėmis bei troškinta žuvis su sezoninėmis daržovėmis ir bulvėmis. Visai SPA VILNIUS komandai šeima yra svarbi vertybė. Mes tikime, kad MIŠKE taps vienu iš geriausių Lietuvos restoranų, nes aukščiausios klasės virtuvė – ne tik didmiesčių privilegija.

Gastronomijos savaitės degustacinis meniu, 20 Eur asmeniui

Užkandis

Anykščių krašto miško grybų sriuba su žolelėmis ir sluoksniuotos tešlos lazdele su baravykų pudra

Karštas patiekalas

Kiaulienos karbonadas su silpnai pamarinuotais agurkėliais, apkeptomis bulvėmis ir obuolių – mėlynųjų svogūnų čiatniu

Desertas

Tinginio gabalėlis su šviežiomis uogomis

Vilniaus g. 80, Anykščiai

Virtuvės šefas – Matas Žiliukas

Rezervacijai:

8 633 49515

miske@spa-vilnius.lt

www.facebook.com/restoranasMiske/

Degustacijų patiekimo laikas:

I – VII 17:00 – 21:00