• Facebook
  • Spausdinti
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr

“Nineteen18” yra jaukus 27 vietų restoranas, kuriame improvizuojama vietiniais produktais perteikiant juos inovatyviais degustaciniais meniu. Restorano pavadinimas yra skirtas paminėti 1918-uosius metus, kuomet Lietuva atgavo nepriklausomybę. Čia šefas Matas Paulinas sukūrė tokią aplinką, kuri tiria ir pabrėžia regiono kulinarinį paveldą. Dauguma produktų atvyksta iš restoranui priklausančio bei kitų, netoliese esančių, ūkių, o Paulinas vakarienių metu svečius supažindina su Lietuvos etnografija ir šiuolaikiška šių temų interpretacija. „Dirbdami atsakingai, tvariai ir kaip įmanoma glaudžiau su natūraliais gamtos ciklais, mes užtikriname gėrybių iš savo ūkio fermentavimą, marinavimą ir visokį kitą konservavimą, kad galėtume juos naudoti visus metus“,- Matas pasakoja apie dalykus, kurie jį įkvepia restorano veikloje. „Be vis vykstančių intensyvių mūsų tradicijų, susijusių su ūkininkavimu, laukinių gėrybių rinkimu bei maisto produktų konservavimo, tyrinėjimų, mes taip pat sukūrėme vietinių šefų, amatininkų ir ūkininkų bendradarbiavimo tinklą, kuriame ieškome ir džiaugiamės puikiais vietiniais produktais. Nekantraujame toliau plėsti šio tinklo potencialą“.

Gastronomijos savaitės meniu, 30 Eur asmeniui

Skrudinta morka
Juodojo česnako sfera – burokų karamelė
Natūralaus raugo ruginė duona su kmynais – karamelizuotas sviestas
Bulvė – kietojo sūrio želė – degintas šienas – serbentų šakų aliejus
Ėriuko papilvė – keptų agurkų redukcija – marinuoti pernykščiai šeivamedžio žiedai
Samanų ledai – ievos pumpuru sirupas – verbenų ir deginto čiobrelio traškutis

Didžioji g. 7, Vilnius

Virtuvės šefas – Matas Paulinas

Rezervacijai:

8 608 08950

nineteen18@nfr.lt

Degustacijų patiekimo laikas:

I – VII 17:30 – 20:00