Restoranas „Saula“ – tai virtuvės eksperimentai lietuviška tematika, patiekalų ingredientų atsekamumas, sezoniškas jų naudojimas. Mes palaikome tvarią (angl. sustainable) maisto gamybą ir vartojimą, kasdien savo restorane stengiamės vartoti produktus atsakingai, perkame juos tiesiai iš vietinių ūkininkų, stengiamės, kad lankytojai galėtų pas mus rasti sveiko, subalansuoto ir atsakingai paruošto maisto. Kaip ir restorano valgiaraštyje, restorano aplinkoje lietuviškas paveldas pristatomas moderniai, per šiuolaikinio žmogaus prizmę. Restorano „Saula“ aplinka – tai senųjų lietuviškų ženklų, simbolių, elementų atspindys šiuolaikiniame modernaus stiliaus interjere. XVI–XVII a. LDK laikotarpiu šiose patalpose buvo įsikūrusios Mažoji Gildija ir Pirklių Gildija. Aplink jas virė gyvenimas – pirklių parduotuvėlės, sandėliai (vadinami „imbarai-ambarai“), amatininkų dirbtuvėlės, karčiamos, turgus.

Gastronomijos savaitės meniu, 20 Eur asmeniui

TOPINAMBŲ SRIUBA SU RIEŠUTAIS

JAUTIENOS NUGARINĖ

Pelėsinio sūrio padažas | Bulvių traškučiai | Kelmučiai |

arba ŠAMO RISOTAS

Baltasis vynas | Kietasis sūris

PANNA COTA

Šaltalankiai| Karamelės stiklas |Burokėlių sausainiai

Gastronomijos  savaitės meniu, 30 Eur asmeniui

ŠAMO KARPAČIO

Ančiuvių padažas | Kapariai | Pomidorai, džiovinti ant druskos su baziliku

ĖRIUKO KULNINĖ

Kelmučiai | Bulvių košė | „Demi Glace“ padažas

arba TUNO KEPSNYS

Degintas agurkas | Salierų ir bulvių tyrė | Šparagai

KEPTI LEDAI

Didžioji g. 26, Vilnius

Rezervacijai:

8 525 07473

info@saula.lt

Degustacijų patiekimo laikas:

I – VII 14:00 – 22:00