Restoranas „Siesta“ – tai geros virtuvės ir skonio emocijų pauzė, vieta, kur renkasi žmonės, mylintys maistą, o ypatingus patiekalus čia kuria vienas geriausių Lietuvos šefų – Jaroslav Orševski su savo komanda. Restoranas „Siesta“ šalia svarbiausiojo šalies greitkelio – tai naujas požiūris į valgymo malonumą. Tai restoranas, kuris turi savo virtuvės koncepciją, pagarbų požiūrį į šiuolaikišką lietuvišką gastronomiją, naujausias virtuvės tendencijas bei sąžiningą kokybės ir kainos santykį. Ir, žinoma, – autorinius patiekalus dėl kurių čia nuolat sugrįžta klientai.
Jaroslav Orševski – Lietuvos restoranų vyriausių virėjų ir konditerių asociacijos prezidentas, vienintelis Lietuvoje sertifikuotas WORLDCHEFS – pasaulio virtuvės šefų asociacijos B kategorijos teisėjas. Jaroslav Orševski taip pat yra ir nacionalinės Lietuvos šefų rinktinės narys. Ši komanda 2014m. iš 12-to Pasaulio kulinarijos čempionato „Culinary World Cup“ Liuksemburge parvežė Lietuvai bronzos ir sidabro medalius, o 2016m. tarptautinėje kulinarinėje Olimpiadoje Erfurte (Vokietija) IKA 2016 laimėjo bronzos medalį.
Virtuvės šefas pakomentavo „Siestos“ pasirengimą „Gastronomijos savaitei“:
Ką Jums reiškia „Gastronomijos savaitė“ ir ką jai parengėte?
„Gastronomijos savaitė“ yra tas laikotarpis, kai žmonės ieško kažko naujo, arba atranda kažką šiek tiek primiršto… Mums tai dar viena proga priminti apie save, parodyti save šiek tiek kitu kampu ir supažindinti svečius su savo koncepcija, maistu ir atmosfera, kuri, norėčiau tikėti, privers juos pamilti mus ir sugrįžti dar ir dar. Gastronomijos savaitei paruošėme išskirtinį meniu, kuris atskleis naujus skonius ir privers pamilti daržoves bei kruopas iš naujo.
Ar Jūsų restorane yra vegetariškų ar veganiškų patiekalų?
Restorane visada turime vegetariškų pasirinkimų savo meniu. Jei svečiai turi specialių dietų ar pageidavimų, visada apie tai gali įspėti aptarnaujantį personalą. Savo ruožtu pagaminsime patiekalus atitinkančius Jūsų poreikius.
„Gastronomijos savaitės“ meniu:
Naminė duona su kanapėmis ir sviestu
Daržovių sultinys su keptu griežčiu, salierų šaknies kremu ir saulėgrąžomis
Kepta anties krūtinėlė su anties kulšelės kroketais, marinuotomis šakninėmis daržovėmis, obuolių kremu ir antienos žiu
Moliūgų pyragaitis su jūros druska skanintais trupiniais, karamelizuotu moliūgu ir juoda arbata skanintais ledais
Pakrantės g. 4, Vareikonių k., Babtų sen., Kauno raj.
Virtuvės šefas – Jaroslav Orševski
Siūlomo „Gastronomijos savaitės“ degustacinio meniu kaina asmeniui – 20 Eur
Rezervacijai:
8 614 98 198
siesta@restoranassiesta.lt
Degustacijų patiekimo laikas:
I-IV 11:00-22:00
V-VI 11:00-23:00
VII 11:00-22:00