
Šilinės bistro „Keltininkas“ misija atkurti, puoselėti ir pasakoti tarpukariu gyvenusių vietos žmonių tradicijas. Pasitelkus susiformavusį istorinį vietovės identitetą, subtilų tarpukariu vyravusį interjerą bei naminį maistą iš vietos ūkininkų, sukurtoje unikalioje erdvėje, atvykusiems svečiams yra pateikiami patiekalai, kurie gaminami pagal senovinius receptus.
Čia galima paragauti krosnyje keptų tradicinių valgių, katile virtos žuvienės, vietoje rūkytos žuvies, kumpių ir sūrių, ruginės duonos ir bandelių. Gaminti tradicinius patiekalus pasitelkiami ne kas kitas, o vietos bendruomenės žmonės, tradicijas puoselėjančios šeimininkės.
Šilinės bistro „Keltininko“ virtuvei užtikrinant patiekalų sezoniškumą, šviežius produktus pateikia vietos ūkininkai, sūrininkai, duonos kepėjai, mėsininkai, žvejai, vyndariai bei žolininkai. Šilinės bistro „Keltininkas“ siekia, kad užsukę svečiai pasijaustų laukiami tarsi namuose, paskanautų tradicinių valgių, kurie sužadintų senus gerus prisiminimus, susipažintų su vietos istorija bei neskubėdami pasimėgautų nuostabia Nemuno upės panorama.
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 20 Eur
Užkandis
Silkė su spanguolėmis ir juoda rugine duona
Sriuba
Duonsriubė
Pagrindinis patiekalas
Netikras zuikis keptas malkomis kūranamame duonkepyje pateikiamas kartu su bulve su lupyna
Desertas
Kropeliai
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 Eur
Šaltas užkandis
Silkė su spanguolėmis ir juoda rugine duona
Karštas užkandis
Keptas naminis sūris
Sriuba
Rūgštynių sriuba su rūkyta kiaulės karka
Pagrindinis patiekalas
Kiaulienos šonkauliukai marinuoti naminiame sidre kepti malkomis kūrenamame duonkepyje
Desertas
Morkų tortas
Raseinių g.9, Šilinė, Jurbarko r.
Virtuvės šefė – Lina Meletienė
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 20 Eur ir 30 Eur
Rezervacijai:
+370 617 88 999
Degustacijų pateikimo laikas:
IV – VII 12.00 – 22.00