Šilinės bistro Keltininkas – tai ant Nemuno kranto, visai netoli istorinės Panemunės pilies (XVII a.pr., Jurbarko r.)), tarpukario laikų pastatuose įsikūręs šeimos verslo restoranėlis.

Jame puoselėjamos istorinius laikus menančios virtuvės tradicijos. Atkurti du malkomis kūrenami duonkepiai. Savaitgaliais čia pagal senąsias tradicijas ir receptą dideliuose puoduose pašaunamas jau daugelio vietos ir užsienio turistų grupių pamėgtas garsusis Šilinės kugelis. Procesas jį pagaminti yra ilgas. Penktadieniais, po pietų, pradedamas malkomis kūrenti didelis pečius, kad jį pašauti iki vidurnakčio. Patiekalo gamybai naudojamos vietos ūkyje užaugintos bulvės, šviežia ir rūkyta kiaulės karka, pienas, pipirai ir druska. Kugelis svečiams teikiamas tik šeštadienio pietums, per naktį jis šunta duonkepyje. Jis taip pat kepamas ir sekmadienį Bistro aplankantiems svečiams.

Kitas gardus ir pamėgtas patiekalas yra kiaulienos šonkauliukai marinuoti obuolių sidre. Naminį obuolių sidrą savininkai gamina patys iš savo ūkyje užaugintų obuolių. Šonkauliukai pašaunami kartu su bulvėmis ir morkomis tame pačiame puode pagardinant kmynais ir pipirais. Duonkepis šonkauliukams pašauti yra kūrenamas anksti ryte, užtenka penkių valandų jam iškūrenti ir trijų valandų jiems iškepti. Pagal vietos receptą gaminamas patiekalas yra paprastas gaminti, svarbiausia turėti geros kokybės vietoje užaugintus produktus. Tradiciniai šonkauliukai lankytojams teikiami šeštadienį ir sekmadienį.

Šilinėje taip pat verdama žuvienė iš Nemune pagautos žuvies, kartais ir lauke dideliame katile ant laužo. Mėgstamiausia ji su lydeka.

Restoranėlio savininkų pasididžiavimas yra su namine grietine vietoje kepamas tortas. Receptas keliauja iš kartos į kartas, perduotas močiutės, keptas mamos, o dabar pavadintas Keltininko vardu teikiamas atvykstantiems svečiams kartu su mamos žolelių arbata.

Šilinės bistro Keltininke yra pasirinkamui ir kiti patiekalai iš žuvies, paukštienos, kiaulienos, kepamos „Blincės“ vaikams.

Gastronomijos savaitės degustacinis meniu, 10 Eur asmeniui

UŽKANDIS
Duonkepyje kepta ruginė duona teikiama su sėmenų aliejumi ir svogūnais

PAGRINDINIS PATIEKALAS
Duonkepyje per naktį keptas kugelis su obuoliene arba grietine

DESERTAS
Tortas „Keltininkas“

Gastronomijos savaitės degustacinis meniu, 20 Eur asmeniui

UŽKANDIS
Duonkepyje kepta ruginė duona teikiama su sėmenų aliejumi ir svogūnais

SRIUBA
Žuvienė virta su Nemune pagauta šviežia žuvimi

PAGRINDINIS PATIEKALAS
Duonkepyje kepti naminiame obuolių sidre marinuoti šonkauliukai su bulvėmis ir morkomis

DESERTAS
Tortas „Keltininkas“

Gastronomijos savaitės degustacinis meniu, 30 Eur asmeniui

UŽKANDIS
Duonkepyje kepta ruginė duona teikiama su sėmenų aliejumi ir svogūnais

SRIUBA
Žuvienė virta su Nemune pagauta šviežia žuvimi

PAGRINDINIS PATIEKALAS
Duonkepyje per naktį keptas kugelis su obuoliene arba grietine (maža porcija)

Duonkepyje kepti naminiame obuolių sidre marinuoti šonkauliukai su bulvėmis ir morkomis (maža porcija)

DESERTAS
Blyncės su varške ir namine uogiene

Tortas „Keltininkas“

Raseinių g. 9, Šilinė, Jurarko r.

Virtuvės šefė– Lina Meletienė

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 10, 20 ir 30 Eur.

Rezervacijai:

+370 617 88 999

keltininkasbistro@gmail.com

https://www.facebook.com/keltininkas

Degustacijų pateikimo laikas:

IV-VII 13:00 – 22:00