Apie restoraną

Sezoninės, vietinės Merkinės krašto ir šilų dzūkų virtuvės skonių, produktų ir kvapų atskleidimas, kuo įvairesnių vietinių produktų paieška ir pateikimas naujuose patiekaluose.

Gastronomijos savaitės degustacinis meniu, 20 Eur asmeniui

Trečiadienis

Šmalcas su namine duona, svogūnų pagardu ir mūsų marinuotomis ir raugintomis daržovėmis

Naminės vištos sultinys su mūsų gamintais virtiniais, įdarytais vištiena ir vištienos kepenėlėmis

Švieži, rankų darbo pilno grūdo miltų virtiniai įdaryti kepintais burokėliais ir žemės riešutais, patiekiami su grietinėlės padažu, „Džiugo“ sūriu ir sezamų, linų sėmenų sėklomis

Šaltalankių arbata

Ketvirtadienis

Beigelis su kanapiniu sviestu

Griežčių, raugintų ruginiuose miltuose, sriuba

Jautienos kulninė, troškinta su meduoliais ir alumi

Sūris „Angliukas“, sūdytas su druska, maišyta su klevų anglimi (sūrinė „Paskui saulę ir ožkas“), naminė pavasarinių konkorėžių uogienė (kankorėžiai kvepiantys Dzūkijos mišku, prisirpę maistingomis savybėmis, kurios vertinamos nuo seno)

Vilniaus g. 12, Merkinė

Virtuvės šefė – Alma Matulevičienė

Rezervacijai:

8 627 42425

sviesuskiemas@gmail.com

Degustacijų patiekimo laikas:

III 12:00 – 19:00

IV 12:00 – 20:00