Apie restoraną
Sezoninės, vietinės Merkinės krašto ir šilų dzūkų virtuvės skonių, produktų ir kvapų atskleidimas, kuo įvairesnių vietinių produktų paieška ir pateikimas naujuose patiekaluose.
Gastronomijos savaitės degustacinis meniu, 20 Eur asmeniui
Trečiadienis
Šmalcas su namine duona, svogūnų pagardu ir mūsų marinuotomis ir raugintomis daržovėmis
Naminės vištos sultinys su mūsų gamintais virtiniais, įdarytais vištiena ir vištienos kepenėlėmis
Švieži, rankų darbo pilno grūdo miltų virtiniai įdaryti kepintais burokėliais ir žemės riešutais, patiekiami su grietinėlės padažu, „Džiugo“ sūriu ir sezamų, linų sėmenų sėklomis
Šaltalankių arbata
Ketvirtadienis
Beigelis su kanapiniu sviestu
Griežčių, raugintų ruginiuose miltuose, sriuba
Jautienos kulninė, troškinta su meduoliais ir alumi
Sūris „Angliukas“, sūdytas su druska, maišyta su klevų anglimi (sūrinė „Paskui saulę ir ožkas“), naminė pavasarinių konkorėžių uogienė (kankorėžiai kvepiantys Dzūkijos mišku, prisirpę maistingomis savybėmis, kurios vertinamos nuo seno)
Vilniaus g. 12, Merkinė
Virtuvės šefė – Alma Matulevičienė
Rezervacijai:
8 627 42425
sviesuskiemas@gmail.com
Degustacijų patiekimo laikas:
III 12:00 – 19:00
IV 12:00 – 20:00