Apie restoraną
Restorano vadovas ir virtuvės meistras – Martynas Praškevičius. Jis yra vienas labiausiai vertinamų Lietuvos šefų, kuris ne tik tiki, kad virtuvėje visko galima išmokti pačiam, bet tai jau ir įrodė.
„Stebuklų“ valgiaraštis yra kuriamas pirmiausia apsirūpinant kokybiškais produktais. Toliau visi stebuklai, pasak šefo, slypi paprastume: šviežutėlė ant žarijų iškepta žuvis – stebuklas. Laisvėje augęs, kukurūzais lesintas viščiukas – irgi ir t.t. Vis dėlto tai, kaip visa tai yra patiekiama, šiame restorane irgi galima būtų pavadinti stebuklu, o galbūt tiksliau – kūriniu. Stebukluose“ dienos pietūs nėra paprasti ir juos yra įvertinusi lojali verslo susitikimus restorane mėgstanti surengti publika
Restoranas garsėja savo grilio patiekalais ir mažais stebuklais. Nors patiekalai atrodo įspūdingai, tačiau lėkštėje triumfuoja skonis. Stebuklai čia slypi paprastume. Daugiausiai lemia švieži ir kokybiški produktai, tarpusavyje derantys skoniai ir meistriškas pateikimas neapkraunant patiekalo nereikalingomis detalėmis. Restorano valgiaraštis keičiasi kiekvieną sezoną, tačiau ištikimi gerbėjai mėgstamų patiekalų nepasiges: tuno ar jautienos tartaras, burata su pistacijų kremu išlieka visus metus. Restoranas taip pat garsėja savo vėlyvaisiais pusryčiais: Benedikto ar meksikietiški kiaušiniai, purūs varškėčiai, angliški pusryčiai savaitgaliais suburia miesto gurmanus.
Gastronomijos savaitės degustacinis meniu, 30 Eur asmeniui
Pirmas užkandis
Baltasis ridikas, sūrio kremas, tunas, ūpetakio ikrai, panko džiuvėsiai, jūrų dumbliai
Antras užkandis
Sūdytos sardinės, keptos ir marinuotos paprikos, romesco padažas, lazdynų riešutai, pomidorų confit
Karštas patiekalas
Triušio kojelė, triušienos sultinio padažas, grybai, pastarnokų piurė, glazūruotos daržovės
Desertas
Gynėjų g. 14, Vilnius
Virtuvės šefas – Martynas Praškevičius
Rezervacijai:
8 694 98978
info@stebuklai.com
Degustacijų patiekimo laikas:
I – II 11:00 – 17:00
III 11:00 – 14:00
IV 11:00 – 22:00
V 11:00 – 15:00
VI 14:00 – 22:00
VII 14:00 – 17:00