Viešbutyje „Stikliai“ esantis Gourmet tipo restoranas lankytojus pasitinka skendintis žalumoje ir papuoštas įvairiomis gėlių kompozicijomis. Restoranas „Stikliai“ Lietuvoje ir užsienyje, tikrų maisto mylėtojų, vertinamas ir gerbiamas dėl gurmaniškų patiekalų, aukštos aptarnavimo kultūros bei, rafinuota elegancija pripildytos, atmosferos.

Restorane išsirinkti patinkantį patiekalą galite iš specialaus meniu, kurį kartu kūrė Michelin restoranų gido įvertinto restorano šefas iš Paryžiaus ir vyriausiasis „Stiklių“ šefas Linas Bražinskas.

Kalbėjome su „Stiklių“ bendrasavininku Romualdu Zakarevičiumi.

Koks Jūsų restorano atnaujintas meniu?

Naujajame rudens meniu „Stikliai“ savo lankytojams siūlo nemažai patiekalų, kurtų inspiruojant sezoninėms, savo nuosavo Dubingių ūkio, gėrybėms ir pritaikant šiam metui derančius produktus. Rudeniniame meniu siūloma paskanauti: baravykų kremo su svogūnais įdarytais koldūnais bei su vytinto kumpio traškučiais; rūkyto ungurio užkandžio su petražolių putėsiais, porų trintiniu ir apelsinų uogiene; sterko su keptais grybais, kedro riešutais, paskaninto Bolonijos padažu. Taip pat siūloma kepta anties krūtinėlė su Sičuano pipirais, uogomis, kaštainių tyre bei brandintu balzaminiu actu. Desertui – šio laikotarpio karaliai – karamelizuoti obuoliai su bruknių sorbetu. Norintys gurmaniškai pavalgyti kažko kito, čia visada ras ir pagrindinį valgiaraštį, kuriame gausus pasirinkimas aukščiausios kokybės mėsos, žuvies ir jūrų gėrybių užkandžių, sriubų ir karštųjų patiekalų, gardžiausių mieste desertų.

Pristatykite restorano virtuvę. Kur šefas semiasi įkvėpimo naujiems skonių deriniams?

„Relais & Châteaux Stikliai Hotel“ restorano virtuvė gyvuoja jau daugiau nei trisdešimt metų, o tam, kad nustebintų net ir išrankiausius klientus, komanda keliauja po pasaulį ir semiasi naujausių ir įdomiausių maisto ruošimo tendencijų, pavyzdžiui: Prancūzijos Žydrojoje pakrantėje ir Italijos miesteliuose.

Mūsų restorane kiekvienas ingredientas yra natūralus, todėl mūsų patiekaluose naudojami produktai yra iš „Stiklių“ privataus ūkio Dubingių rajone, kurį asmeniškai prižiūriu pats: „Šio rudens sezono patiekalų išvaizdai ir skoniui įkvėpimo sėmėmės iš Paryžiaus ir gretimų regionų spalvų, todėl ypatingą dėmesį skiriame mūsų ūkyje subrandintoms vaisių, uogų ir grybų simfonijoms“.

Kuo ypatingi „Stikliai“?

Čia dirbu daugiau nei 20 metų, tiek pat dirba ir pagrindinis virtuvės šefas Linas Bražinskas. Kartu su Prancūzijos, Belgijos, Italijos ir kitų šalių virtuvės meistrais restorano šefas Linas Bražinskas nuolat semiasi patirties, atranda naujas virtuvės paslaptis.

Restorano „Stikliai“ meniu atnaujinamas kiekvieną sezoną ir yra kuriamas kartu su dviejų Michelin žvaigždučių restorano pagrindiniais virtuvės šefais iš Paryžiaus.

Ypatingas dėmesys skiriamas restorano „Stikliai“ vyno kortai, kuriai sudaryti pasitelkiama ne tik restorano specialistai, bet ir Italijos bei Prancūzijos vyndariai.

Koks Jūsų „Gastronomijos savaitės“ meniu?

  1. Moliūgų kreminė sriuba su lazdynų riešutais ir karamelizuota šonine;
  2. Vištienos krūtinėlė su šio sezono miško grybais, troškintomis kaliaropėmis ir žaliaisiais žirneliais, patiekiama su Foie Gras puta; arba sterkas su vėžių putėsiais, pastarnokų kremu ir kedrų riešutais;
  3. Karamelizuoti sodo obuoliai su bruknių sorbetu.

Gaono g. 7, Vilnius

Virtuvės šefas Linas Bražinskas

Siūlomo gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 eurų

Rezervacijai:
8 52 649580
restaurant@stikliaihotel.lt

Degustacijų patiekimo laikas
II-V 12.00 – 15.00 ir 18.00 – 24.00
VI 12.00 – 24.00