• Facebook
  • Spausdinti
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr

„Šturmų švyturys“ – tai įrodymas, kad ir labai skubančiame šiuolaikiniame pasaulyje dar galima rasti tikrumo, ramybės, aistros ir… išskirtinai šviežios žuvies. Apsilankiusieji šiame pamario restorane patenka tarsi į alternatyvią tikrovę, kurioje neegzistuoja jokios bėdos. Didelė dalis šio ramybe ir išsiilgtu paprastumu dvelkiančio jausmo persikėlė ir į Vilniuje, Užupyje, esantį „Šturmų švyturį“, kuris dar kitaip vadinamas Kuršmarių ambasada.

Tiek sostinėje, tiek Ventės rage žuvies kelias į lėkštę yra ypač trumpas, nes ją restorano šeimininkas perka tiesiai iš smulkiųjų žvejų, kurie kasdien iš marių traukia vis kitokį laimikį ir pristato į nedidelį restorano uostą. Dėl priklausomybės nuo natūralių gamtos procesų bei žvejų sėkmės abiejų maitinimo vietų valgiaraščiai yra nuolat kintantys ir vieni trumpiausių Lietuvoje. O porcijos, beje, vienos didžiausių!

Beje, toks nenuspėjamumas visiškai netrikdo „Šturmų švyturio“ įkūrėjo ir lietuviškos laukinės žuvies patiekalų eksperto šefo Česlovo Žemaičio. Atvirkščiai, jis tuo mėgaujasi, nes, kaip pats sako, kasdien gali improvizuoti, kurti ir nesislėpti už gramų tikslumu nugludintų receptų. Pasak šefo, geroji kulinarija yra tada, kai pats viską parenki ir kuri savo rankomis.

Iš atviros virtuvės sklindantys gaminamo maisto kvapai nuteikia itin maloniai ir kelia apetitą. Paruošti patiekalai atnešami ant stalo didelėse lėkštėse arba specialiuose vario induose. Jie patiekiami su kruopščiai parinktu daržovių garnyru iš Halės turgaus. Tai visada būna: šviežios, sezoninės daržovės, prie jų derinami 3 skirtingi padažai – visa tai sukuria harmoningą skonių visumą.

Šiame restorane nėra šaldiklio – visos žuvys laikomos atvėsintos ant ledo, o svečiai gali išsirinkti, iš kurios žuvies norėtų pagaminto patiekalo.

Visos Gastronomijos savaitės metu degustacinį meniu sudarys:

  1. Žuvienė
  2. Šaltas žuvies užkandis
  3. Karštas žuvies patiekalas
  4. Desertas

„Šturmų Švyturio“ restorano šefas ir vadovas Česlovas  Žemaitis su šypsena pakomentavo: „Gastronomijos savaitės“ metu žmonės gali ateiti pasimėgauti žvejų šviežiai pagautomis žuvimis, o kokios jos bus, neaišku, nes niekada nežinai iš anksto, ką pagausi. Perspėjame, porcijos – didelės!“

  • Facebook
  • Spausdinti
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr

Virtuvės šefas Česlovas Žemaitis

 


Užupio g. 30, Vilnius

Virtuvės šefas – Česlovas Žemaitis

Siūlomo „Gastronomijos savaitės“ degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 Eur

Rezervacijai:

8 656 98000

info@sturmusvyturys.lt

Degustacijų patiekimo laikas:

I-VII 12:00-22:00