Vilniaus centre, senamiestyje, įkurtas restoranas „Telegrafas“ – vieta, ieškantiems elegantiškos aplinkos mėgautis europietiškos virtuvės patiekalais, siūlanti subtilų balansą tarp istorinės praeities ir modernumo, malonią atmosferą, jaukų interjerą ir didingus Vilniaus arkikatedros aikštės vaizdus. Restorano virtuvė – europietiškos virtuvės derinys, įkvėptas rytų iki vakarų šalių skonių, papildant juos Viduržemio šalių kulinarinės virtuvės bruožais. Kulinarinių gardumynų skonis išgaunamas netikėtais deriniais ir restorano komandos profesionalumu, čia visuomet ypatingas dėmesys skiriamas patiekalų šviežumui ir sezoniniams ingredientams. „Telegrafas“ siekia būti priešakyje kuriant modernią tradicinę lietuvišką virtuvę, todėl svečiai gali mėgautis inovatyviu meniu, kurį įkvėpė tiek vietinės, tiek viso pasaulio virtuvių skoniai.
Gastronomijos savaitės pietų meniu, 20 Eur asmeniui
ŽALIŲJŲ ŽIRNELIŲ KREMAS
Žaliųjų žirnelių sriuba / „Onsen“ kiaušinis / „Brioche“ duonelė / Mėtų aliejus
VIKTORIJOS EŽERO EŠERYS
Ešerio filė / Letai keptos daržovės / Skaidrus žuvies sultinys / Krapų aliejus / Ikrai
TIRAMISU
„Mascarpone“ putėsiai / „Kahlua“ likerio želė / Šokoladinis traškutis
Gastronomijos savaitės vakarienės meniu, 30 Eur asmeniui
LAŠIŠOS KAPOTINIS
Lašiša / Avokadas / Braškės
VERŠIENA
Veršiena / Baltieji smidrai / Bulvės / Olandiškas padažas / Voveraitės
JUODŲJŲ SEZAMŲ PYRAGAS
Jogurtas / Rūgštusis mandarinas / Šokoladas
Universiteto g. 14, Vilnius
Virtuvės šefas – Vytautas Alekna
Rezervacijai:
8 522 01 600
telegrafas.vilnius@kempinski.com
Degustacijų patiekimo laikas:
I – VI 12:00 – 15:00 (pietų meniu)
I – VI 18:30 – 22:30 (vakarienės meniu)