Restoranas „Telegrafas“ yra įsikūręs pačioje Vilniaus širdyje, senamiestyje, „Kempinski Hotel Cathedral Square“ viešbutyje. Čia, besimėgaujant europietiškos virtuvės patiekalais, būsite apsupti elegantiško interjero, malonios ir jaukios atmosferos, galėsite stebėti įspūdingus Vilniaus arkikatedros  aikštės vaizdus.

Kalbėjome su restorano rinkodaros ir viešųjų ryšių vadybininke Egle Gružaite.

Pristatykite savo restoraną: Jo interjerą, virtuvę, šefą.

„Kempinski Hotel Cathedral Square“ pastatas nuo 1948 metų ilgą laiką buvo centrinis Vilniaus telegrafas. Po renovacijos viešbučio restoranas išlaikė ryšį su Vilniaus miesto istorija – jam parinktas pavadinimas, pabrėžiantis ryšį su istorija – „Telegrafas“.

„Telegrafo“ virtuvė – europietiška, įkvėpta ir Rytų, ir Vakarų šalių skonių, papildant juos Viduržemio šalių kulinarinės virtuvės bruožais. Patiekalų gaminimas paremtas sezonų kaita, tad kaskart kalendoriui žymint naujo sezono pradžią, pagal to metų laiko dominuojančius ingredientus, kuriamas ir naujas juos atspindintis meniu. Ši tradicija, kaip kertinė ašis,  išlaikoma kasmet, tačiau su kiekvienu nauju meniu, patiekaluose atpažinsite ir vyraujančias pasaulines gastronomijos tendencijas, kurias šefas akylai stebi ir kūrybiškai integruoja į patiekalus.

Vytautas Alekna  –  pirmasis vyriausiasis šefas iš Lietuvos 76 Kempinski“ viešbučius jungiančioje prabangių viešbučių grupėje. Prie „Kempinski Hotel Cathedral Square“ komandos prisijungęs 2012 m. kaip virėjas, per beveik šešerius metus jis sėkmingai pakilo net penkiomis pozicijomis ir 2018 metų pavasarį tapo vyriausiuoju Telegrafo” šefu.

V. Alekna siekia kurti savitą modernų kulinarinį stilių, didelį dėmesį skirdamas Baltijos šalių bei vietiniams lietuviškiems sezoniniams ingredientams. Jų akcentus, siekiant išlaikyti pagarbą lietuviško maisto kultūrai ir jo gamintojams, galima pajusti beveik visuose restorano „Telegrafas“ patiekaluose.

Ką Jums reiškia “Gastronomijos savaitė” ir ką jai parengėte?

„Gastronomijos Savaitė” – tai puiki iniciatyva, vienijanti Lietuvos restoranus bei jų svečius. „Gastronomijos Savaitė” padeda praplėsti žmonių akiratį nuolat kintančioje maisto kultūroje.

Šiai „Gastronomijos Savaitei” šefas Vytautas Alekna parinko aukščiausios kokybės produktus ir meistriškai derindamas juos tarpusavy paruošė ypatingus pietų ir vakarienės meniu, kurie leis visiems apsilankiusiems svečiams atrasti ir pajusti „Telegrafo” meniu unikalumą.

Ar Jūsų restorane yra vegetariškų ar patiekalų?

Nors įprastai esame labai lankstūs ir galime sukurti šventę ypatingų maisto pageidavimų turintiems svečiams, šiame specialiame „Gastronomijos savaitės“ meniu, patiekalų vegetarams ar veganams nėra įtraukta.

„Gastronomijos savaitės meniu“

Pietūs / 20 Eur svečiui

VOVERAIČIŲ SRIUBA

Grybų kremas | Voveraitės | Petražolė

UPĖTAKIS

Upėtakio filė | Moliūgas | Lapinis kopūstas | Citrininė aloyzija

MORKŲ PYRAGAS

Morkos | Jogurtas | Pasiflorai

 

Vakarienė / 30 Eur svečiui

VIRTINUKAI SU KRABU

Krabas | Citrinžolė | Omarų puta | Mikro žalumynai

JAUTIENOS PAŠONĖ

Jautiena | Bulvės | Grybai | Juodieji trumai

MINKŠTAS ŠOKOLADO GANAŠAS

Šokoladas | Tailandietiški mangai | Vanilė

 


Universiteto g. 14, Vilnius

Virtuvės šefas – Vytautas Alekna

Siūlomo gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 20 Eur, 30 Eur

Rezervacijai:

522 01 600

telegrafas.vilnius@kempinski.com

Degustacijų patiekimo laikas:

I-V 12:00-15:00, 18:30 – 22:30