Miesto centre, pėsčiųjų alėjoje įsikūręs restoranas „Velvetti“ į Druskininkų miestą įsiveržė lyg mažytis cunamis. Duris atvėręs kaip klasikinių desertų ir geros kavos vieta, netrukus nuolatinių svečių paragintas pradėjo galvoti apie virsmą į mažytį restoranėlį. Savininkams pradėjus ieškoti tiekėjų vietinėse apylinkėse užsimezgė puiki ir ilgalaikė partnerystė su vietiniais ūkiais, kurių pasekoje gimė jau penktasis Sūrių festivalis, pritraukiantis vis daugiau smulkiųjų augintojų ir gamintojų.

Restorano virtuvė išsiskiria moderniu požiūriu į klasikinę virtuvę, o patys savininkai, iš „akcininkų” perkopė į kitą barikadų pusę. Kartu kuria, atnaujina ir prižiūri meniu, brandina naujas idėjas, keliauja ir tobulinasi užsienio virtuvėse.

Daugybė pastangų ir bandymų netruko atsipirkti, restoranas dvejus metus iš eilės pateko tarp 30 geriausių Lietuvos restoranų, taip pat yra tarptautinės gurmanų gildijos „Chaine des rotisseurs“ narys.

Rekomenduojama paragauti: silkės užkandį, restorane brandintos ėrienos arba jautienos, malkinėje krosnyje keptos naminės duonos, naminių ledų.

Gastronomijos savaitės meniu, 20 Eur asmeniui

Šaltas užkandis

Ruginės duonos šimtalapis

arba

Šaltibarščių kapučinas

Pagrindinis patiekalas

Brandintos jautienos kulninė

arba

Jūros gėrybių kvintetas

Desertas

Illè flotante

arba

Dilgėlių ledai

Gastronomijos savaitės meniu, 30 Eur asmeniui

Šaltas užkandis

Ruginės duonos šimtalapis

arba

Šaltibarščių kapučinas

Karštas užkandis

Pâté de canard en croûte

arba 

Ravioliai įdaryti burokėliais

Pagrindinis patiekalas

Brandintos jautienos kulninė

arba

Jūros gėrybių kvintetas

Desertas

Illè flotante

arba

Dilgėlių ledai

Vilniaus al. 16, Druskininkai

Virtuvės šefas – Snieguolė Žižienė, Remigijus Žižys

Rezervacijai:

8 611 41330

velvettivelvetti@gmail.com

Degustacijų patiekimo laikas

IV 12:00 – 22:00

V 12:00 – 22:00

VI 12:00 – 22:00

VII 12:00 – 20:00