Dovaldės Butėnaitės nuotr.

Kalbėjome su Domu Vyšniausku, „Vilkinės“ idėjiniu vadu bei bendrasavininku.

Pristatykite savo restoraną: jo interjerą, virtuvę, šefą.

„Vilkinės“ esmė – zero waste filosofija, t.y. maksimali dalis mūsų naudojamų produktų – vietiniai. Lygiai tiek pat aktualus ingredientų sezoniškumas. Maistą mes mėgstame gaminti, valgyti ir taip pat žinoti ingredientų istoriją bei kelią iki mūsų. Didžiąją dalį „Vilkinės“ patiekalų sudaro mūsų pačių užaugintų daržovės, prieskoninės žolelės, uogos ir t.t. Jos auga taip arti, jog šefui, virtuvėje pritrūkus vieno ar kito ingrediento, užtenka nueiti į daržą jų prisiskinti. Rudens sezonui bei žiemai taip pat esame pasiruošę: užkonservavę, užraugę, uogienių prisivirę…

Ką Jums reiškia „Gastronomijos savaitė” ir ką jai parengėte?

Esame paruošę degustacinį meniu iš 6 patiekalų (+ veganiškos opcijos). Tai mūsų naujas rudens sezono valgiaraštis, kuris kiekvieną savaitgalį vis kažkiek kinta, vis tobuliname, kad iki „Gastronomijos savaitės“ net išrankiausi neturėtų prie ko prikibti.

Paminėtini patiekalai: grybų pyragas, silkės kapotinis, jaučio žandas, šokolado-moliūgų pyragas. Šie tikrai bus, nes ligšiol svečių linksniuojami kaip favoritai.

Ar Jūsų restorane yra vegetariškų ar veganiškų patiekalų?

Taip! Mums šis klausimas yra svarbus, į veganišką meniu dedame nemažai pastangų. Visada turime standartinį meniu visavalgiams, kurio patiekalai turi ir veganiškus atitikmenis. Jei meniu yra 5-7 visavalgiški patiekalai, tai ir veganiškų patiekalų bus toks pats skaičius. Pavasarį prisijungėme prie kampanijos “auGalybė”, nuo tada ir oficialiai esame įsipareigoję pamaitinti ir veganus. O vegetariški patiekalai dažniausiai būna dalis mūsų visavalgiško valgiaraščio. Juk turime savo pačių daržus ir derlius, todėl „Vilkinė“ sinegruoja su auGalingomis idėjomis.

„Gastronomijos savaitės“ meniu

1.

Voveraičių pyragas su sultiniu

(V) Voveraitės gyoza tešloje

2.

Silkės kapotinis su bulvytėmis

(V) Burokėlių karpačio su aviečių/balzamiko redukcija

3.

Cukinijų salotos su ožkos sūriu

(V) Cukinijų salotos su tofu sūriu

4.

(V) Obuolių šerbetas su cinamonu

5.

Jaučio skruostai su šakninėmis daržovėmis ir mėlynių padažu

(V) Risotto su moliūgais

6.

Moliūgų pyragas su romo/šalavijų/grietinėlės kremu

(V) Kokosų pieno panna cotta su lazdyno riešutais

 


3 Vilkinės kaimas, Vilniaus rajonas

Virtuvės šefas Mykolas Lepeška

Siūlomo gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 eurų

Rezervacijai:
8 604 00111
vilkinegastro@gmail.com

Degustacijų patiekimo laikas:

VI 12:00-16:00, VII 12:00-16:00