„Žuvinė“ yra specializuotas žuvų ir jūros gėrybių restoranas, kuriame galima paskanauti šviežių žuvų, sužvejotų tiesiai iš Baltijos jūros, Lietuvos ežerų ar Kuršių marių.

Žuvinės tikslas supažindinti tautiečius ir į Lietuvą atvykstančius svečius iš užsienio šalių su kuo įvairesnėmis mūsų vandens telkiniuose sužvejojamomis žuvimis ir jų paruošimo būdais, ne tik sudaryti lankytojams galimybę pavalgyti žuvies patiekalų, bet ir išmokti mėgautis žuvimi.

Kalbėjome su UAB „Palangos tauras“ direktore Rūta Sakalauskiene ir „Žuvinės“ virtuvės šefu Andriumi Gurevičiumi.

Klausimas restorano direktorei: koks Jūsų restorano meniu, kokių derinių galima rasti?

Didžioji dauguma patiekalų ruošiami iš šviežios, Lietuvos vandens telkiniuose pagaunamos žuvies, siūlomas asortimentas labiausiai priklauso nuo sezono ir oro sąlygų. Kadangi Lietuvoje menksta žuvies ištekliai, orientuojamės ne tik į lietuviška žuvį, bet restorane taip pat siūlome ragauti Viduržemio jūros ir vandenynų žuvis bei jūros gėrybes.

Šviežią žuvį galime pagal svečio pageidavimą patiekti keptą ar paruoštą garuose, o prie jos visada pasiūlysime labiausiai derantį garnyrą. Pastarųjų gausa nepaliauja stebinti: nuo įprastų lietuviškų daržovių tokių kaip burokėliai, svogūnai iki įdomesnių kombinacijų tokių kaip: morkų ir migdolų trintinis, kalafiorų ir trumų košė ir įvairesni pagardai. Jau dabar tradiciškai prie sterko siūlome svieste kepintus špinatus su svogūnais, o prie menkės kepintas morkas su porais. Vienas iš mėgstamiausių mūsų svečių patiekalų yra išskirtinai mūsų restorane gaminami koldūnai su žiobrio filė įdaru ir baravykų padažu. Ne žuvies mėgėjai taip pat ras kuo pasilepinti. Mūsų restorane galite gauti kokybiškos jautienos didkepsnį, ėriuko carre, o jei nevalgote nei mėsos, nei žuvies galėsite rinktis iš vegetariškų patiekalų – stengiamės patenkinti visų poreikius.

Klausimas virtuvės šefui Andriui Gurevičiui: papasakokite daugiau apie savo darbo specifiką, iš kur semiatės įkvėpimo?

Žuvinėje dirbu apie 10 metų, todėl darbo patirties su žuvimi turiu tikrai nemažai.

Kad ir kaip atrodytų, žuvį pagaminti gerai ir skaniai nėra taip paprasta. Kiekviena žuvis yra kitokia ir reikalauja skirtingo paruošimo būdo. Jūroje pagautą žuvį skaniai paruošti yra lengviau, nei tarkime sužvejotas gėlo vandens telkiniuose. Paprastai žmonės nemėgsta ar nemoka skaniai namuose pasigaminti žuvies, todėl ir ateina pas mus, mes visų laukiame ir kiekvieną kartą stengėmės nustebinti įvairiais deriniais ir skonių gausa.

Įkvėpimo dažniausiai semiuosi iš kasdieninių paprastų dalykų ir iš įvairių kelionių. Džiugina, kad Lietuvoje yra keturi sezonai, kurie kiekvieną kartą vis nustebina savo gėrybių gausa, ką labiausiai ir vertinu, bei mėgstu ruošti mūsų restorane.

Klausimas restorano direktorei: ką parengėte „Gastronomijos savaitei“ ir ką Jums reiškia šis renginys?

„Gastronomijos savaitė“ vyksta ne pirmus metus, šis renginys jau mums tapo tradiciniu ir kiekvienais metais su nekantrumu jo laukiame ir jam ruošiamės. Tai ne tik šventė mūsų restorano svečiams, bet ir iššūkis mums, nes „Gastronomijos savaitės“ meniu yra kuriamas iš sezoninių ir vietinių produktų.

Šiais metais lankytojams siūlysime du meniu variantus už 20 eurų ir 30 eurų. Dominuos sezoninės žuvys: sterkas, žiobris, bei vietinė daržovė – ropė (ir skirtingi jos paruošimo būdai).

Tikimės, kad mūsų pasiūlyti deriniai patiks mūsų svečiams ir jie išeis laimingi. Laimingas svečias yra mums aukščiausias įvertinimas!


Didžioji g. 31, Vilnius

Virtuvės šefas Andrius Gurevičius

Siūlomo gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 20 eurų, 30 eurų

Rezervacijai:
8 682 19172
vilnius@zuvine.lt
facebook.com/zuvine

Degustacijų patiekimo laikas
I-VII 16.00 – 24.00