• Facebook
  • Spausdinti
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr

Vasarai įpusėjus, „Gero skonio“ klubas negalėjo aplenkti vieno mėgstamiausių ir seniausių (nuo 1794 m.) šalies kurortų – Druskininkų. Tai didžiausias, ištisus metus veikiantis Lietuvos balneologinis, purvo ir klimatinis kurortas. Būtent čia, poilsio ir sveikatingumo komplekse „Grand SPA Lietuva“ restorane „Keturi vėjai“, įsikūrusiame V. Kudirkos g. 45, subūrėme visus, neabejingus skaniam maistui ir vartojimo kultūrai, bei džiaugėmės skaniais vasaros įspūdžiais. Renginio metu svečiai mėgavosi išskirtine degustacine vakariene, kurią specialiai šiam vakarui paruošė restorano virtuvės šefas Tomas Mockūnas kartu su profesionalia komanda. Vakaro dalyviai taip pat ragavo prie patiekalų priderinto vyno bei išgirdo, kokių temų bei naujovių galima tikėtis šiomis dienomis skaitytojus pasieksiančiame vasariniame žurnalo „Geras skonis“ numeryje. Svečių taip pat laukė staigmenos, dovanos bei smagioji „Gero skonio“ viktorina, kurios metu jie turėjo galimybę pasitikrinti ir pagilinti savo gastronomijos bei vartojimo kultūros žinias. Renginio vedėja – Daiva Tamošiūnaitė.

„Geras skonis“ jau daugelį metų bendradarbiauja su geriausiais Lietuvos restoranais, maisto ir gėrimų žinovais, gamintojais bei importuotojais. Mes nuolat sekame naujienas ir siekiame jomis pasidalyti su kiekvienu, neabejingu skaniam, kokybiškam maistui bei vartojimo kultūrai. Per ilgus sėkmingos veiklos metus subūrus entuziastų būrį, kilo „Gero skonio“ klubo idėja. Renginių tikslas – kaskart aplankyti vis kitą restoraną, drauge paragauti geriausių Lietuvoje virtuvės meistrų specialiai tam vakarui sukurtų patiekalų“, – teigė svečius pasveikinusi ir vakarą pradėjusi žurnalo „Geras skonis“ vyriausioji redaktorė Rasa Ščeponienė. Anot jos, „Gero skonio“ klubų pradžių pradžia ir buvo šis žurnalas, jau aštuoniolika metų rašantis apie maistą, gėrimus, stalo kultūrą. Beje, įdomiausias, laikui nepavaldžias publikacijas jau galima rasti ir interneto svetainėje www.skonis.lt.

Šį kartą „Gero skonio“ klubo svečius subūrėme vieninteliame Druskininkuose panoraminiame restorane, įsikūrusiame aštuntame poilsio ir sveikatingumo komplekse „Grand SPA Lietuva“ aukšte. Simboliškas restorano pavadinimas „Keturi vėjai“ byloja apie tai, jog čia vėjai pučia iš visų keturių pusių. Maža to, pro panoraminius langus atsiveria visas Druskininkų kraštovaidis, miesto bei apylinkių panorama. „Keturi vėjai“ – erdvus restoranas, talpinantis 120 svečių viduje ir dar 40 – lauko terasoje šiltuoju metų laiku. Dėl to ši vieta ypatingai mėgstama ir dažnai pasirenkama įvarioms šventėms, progoms minėti. „Gero skonio“ klubo renginio metu restoraną „Keturi vėjai“ pristatė „Grand SPA Lietuva“ generalinis direktorius Vladimir Ščiupakov.

„Skaniausias laikas arčiausiai debesų“ – būtent toks yra restorano „Keturi vėjai“ šūkis. Tuo, kad laikas, praleistas „Keturiuose vėjuose“ būtų skaniausias, čia jau beveik nuo restorano atidarymo rūpinasi jaunas ir talentingas virtuvės šefas Tomas Mockūnas. Anot jo, restorane vyrauja prancūziško stiliaus virtuvė su europietiškais elementais. Kiekvieną savaitgalį svečiai nudžiuginami 2–3 šefo pasiūlymais, taigi jie turi galimybę ne tik paskanauti savo mėgstamiausių patiekalų, tačiau ir išbandyti vis ką nors nauja. Be to, šeštadieniais restorane vyksta gyvos muzikos vakarai, kurių metu svečiai gali mėgautis elegantiška vakariene skambant saksofono, klavišinių ir akordeono atliekamoms melodijoms.

  • Facebook
  • Spausdinti
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr

„Gero skonio“ klubo renginio metu restorano „Keturi vėjai“ virtuvės šefas Tomas Mockūnas kartu su profesionalia komanda paruošė išskirtinę degustacinę vakarienę, patiekalams sukurti naudodamas „Gero skonio“ klubo partnerių atrinktus produktus. Vakarą pradėjome nuo sūdytos-parūkytos antienos filė su apelsinų tyre, ožkos sūriu ir kokosų pieno granita bei cinamonine grissini šakele. Vėliau skanautos lengvai keptos triušienos juostelės su keptų obuolių ir čili pipiriukų pagardu, burokėlių sviesto kremu ir apelsinuose karamelizuotomis morkytėmis. Tuomet ragauta antiena su karamelizuotais šparagais, salierų ir kriaušių kremu bei aviečių padažu. Karštajam patiekalui svečiams pateikta sausuoju būdu brandintos jautienos išpjova su šviežiais grybais, traškiomis morkytėmis, avietėse marinuotais svogūnais ir demiglaz padažu. Na, o vasaros vakaro desertui puikiausiai tiko Braunis be glitimo su čili pipiriukais, uogomis, pasiflorų ir žaliųjų obuolių kremu, šefo Tomo Mockūno gamintais pipiriniais ledais bei aviečių ir šampano putele.

Prie išskirtinių patiekalų svečiams buvo patiekti Tomo Skunčiko parinkti vynai. Pasak renginio vedėjos Daivos Tamošiūnaitės, T. Skunčikas yra ne tik profesionalus someljė, tačiau ir aistringas dviračių sporto gerbėjas, atstovaujantis „Focus Vilnius“ komandai, ir esantis MTB (kalnų dviračių sporto) krypties vadovas bei 24 valandų mynimo be perstojo dukart Pabaltijo čempionas.

„Gero skonio“ klubo svečiai vakaro metu turėjo galimybę atsigaivinti vulkaninės kilmės natūraliu mineraliniu vandeniu „Borjomi“, kuriam renginyje atstovavo rinkodaros vadybininkas Vytautas Sidauga. Jau daugiau kaip 125 metus „Borjomi“ yra neatsiejama tradicinių gruziniškų vaišių dalis, daug metų jis itin mėgstamas ir vertinamas ir mūsų šalyje. „Borjomi“ vanduo pasižymi unikaliu skoniu, kurį tokį išskirtinį padaro būtent vulkaninės kilmės mineralai. „Borjomi“ skatina gyventi gardžiai, išbandyti ir atrasti dar daugiau naujų skonių.

Vakaro metu ragauti antienos, triušienos ir sausai brandintos jautienos patiekalai buvo pagaminti iš UAB „Baltic Larus“ specialistų atrinktos produkcijos. Tai nedidelė, bet veržli įmonė, vartotojams siūlanti tik aukščiausios kokybės produkciją, kurios tiekėjai Europoje atrenkami itin kruopščiai ir atsakingai, o prekės ženklų „Lapino puota“ ir „KITCHEN me“ produkcija atitinka griežčiausius reikalavimus. Vakaro metu įmonei atstovavo bei ją pristatė rinkodaros vadovė Rūta Burdzilauskaitė, teigusi: „Norėdami pažinti savo klientus, nuolat dalyvaujame mugėse, parodose, miestų šventėse. Čia ne tik čirškiname savo produkciją ir vaišiname lankytojus, bet ir išklausome jų pastabų bei lūkesčių. Bendraujant įgytą patirtį parsinešame į įmonėje veikiančią „minčių laboratoriją“, kurioje gimsta naujų produktų idėjos ir gardūs receptai. Viską kuriame ir išbandome patys, todėl rinkai visuomet pateikiame tik tuos produktus, kuriais tikime. Savo pirkėjams galime pasiūlyti ne tik itin kokybišką produkciją, bet ir aibę virtuvės šefų patarimų bei idėjų, kaip paįvairinti savo kasdienį bei šventinį stalą.“

Na, o vienas „seniausių“ „Gero skonio“ klubo partnerių – „Vilniaus duona“. Tai didžiausia ir seniausia duonos kepykla Baltijos šalyse, įkurta dar 1882 m. Vilniuje. Per ilgus veiklos metus pirmąsias malkomis kūrenamas duonos kepimo krosnis pakeitė moderni įranga, o „Vilniaus duona“ tapo visos Lietuvos duona. Šiemet įmonė pasitinka jau 136-erių metų sukaktį. Vakaro metu įmonei atstovavęs Vitalijus Levon pristatė naujausius „Vilniaus duonos“ gaminius. Pasak jo, šiuo metu „Vilniaus duona“ kepa daugiau kaip 80-ies pavadinimų duonos gaminius ir nuolat džiugina pirkėjus naujomis idėjomis. Per parą įmonėje iškepamas net ketvirtadalis milijono įvairiausių kepinių.