Jo patiekalų ragavo net pats Seras Eltonas Johnas – žinomas virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas iki šiol pamenas visas menkiausias detales, ko pageidavo vienas garsiausių pasaulio dainininkų. Per dvidešimt penkerius darbo metus kulinarijos meistras Ruslanas Bolgovas buvo įvertintas ne tik tarp pirmaujančių įmonių ir žymių Lietuvos žmonių, bet ir tarp pasaulinio lygio garsenybių. Išskirtinį meniu jis kūrė Eltonui Johnui bei Rogeriui Moorui. Tačiau šiandien garsus virtuvės šefas kulinariniais atradimais nori nustebinti didžiausius Lietuvos miestus. Jau sausio mėnesį startuos Ruslano Bolgovo gurmaniškas turas per Lietuvą, truksiantis ištisus metus. Turos pavadinimas „25“ pasirinktis neatsitiktinai: tiek metų Ruslanas save realizuoja profesionalioje virtuvėje, stebindamas savo kūryba kitus.

„Kiekviena detalė, kiekviena smulkmena bus apgalvota itin kruopščiai, pradedant indų raštais vakarienei, aukščiausios kokybės ingredientais patiekalams, baigiant muzika, kuri skambės vakaro metu, kad kiekvienas atėjęs pasijustų pakylėtas“ – pasakojo garsus virtuvės šefas ir žada kiekvienam mieste sukurti įspūdingą šventę.

Gurmaniškas turas keliaus per visą Lietuvą: Kauną, Anykščius, Marijampolę, Panevėžį, Druskininkus, Šiaulius, Palangą, Trakus, Klaipėdą, o turą vainikuos grandiozinis gurmaniškas renginys Vilniuje. Intrigą norintis išlaikytis virtuvės šefas visų renginio detalių neatskleidžia, bet užsimena, jog po viso turo bus išleista autorinė knyga „25“, kurioje bus aprašyti geriausi viso turo patiekalai.

„Kiekvienas renginys man yra labai svarbus nes per visus 25 metus susipažinau su gausybe skirtingų žmonių, kuriems noriu padėkoti, su kuriais noriu susitikti, pabendrauti ir pasidalinti prisiminimais. Todėl kiekviename mieste bus ne tik smagu atskleisti kulinarinį paveldą, bet ir neformaliai pabendrauti su visais susirinkusiais“, – pasakojo R. Bolgovas.

Iš mažo Lietuvos miestelio Visagino kilęs virtuvės šefas gurmaniškame ture taip pat pasidalins savo istorija kelyje į pripažinimą. Tačiau šiandien Ruslanui svarbiausia ne tik pripažinimas iš garsių žmonių, tarptautiniuose konkursuose iškovoti medaliai, bet paprastas ir nuoširdus „ačiū“.

„Man svarbiausia – santykis su klientais. Esu kviečiamas sudaryti meniu populiariausiems restoranams, bet geriausias įvertinimas man – padėka iš paprastų lankytojų, kurie, įvertinę patiekalo skonį, ateina į virtuvę ir reikalauja šefo tam, kad nusilenktų skoniui“, – akimirkomis dalinasi R. Bolgovas.

Mėgstantis kurti paslaptį lėkštėje virtuvės šefas atkreipė dėmesį į įspūdingą Lietuvos virtuvę bei vyraujančius stereotipus, jog mūsų šalyje svečius galima nustebinti tik cepelinais. Nusprendė, jog pats laikas sukurti meno kūrinius lėkštėje dvylikoje Lietuvos miestų.

„Matydamas, kokia turtinga ir įvairi yra Lietuvos virtuvė, noriu parodyti, kad mūsų nacionaliniai patiekalai gali suspindėti kitomis spalvomis“, – intrigavo R. Bolgovas. Todėl, sulaukęs nemažai kvietimų atvykti į įvairius mūsų šalies miestus ir matydamas, jog lietuviams vis svarbiau tampa išmokti gaminti įmantrius patiekalus, garsus virtuvės šefas nusprendė pristatyti visą savo gastroturą ir visa tai įprasminti kulinarinėje knygoje.

„Maistas turi būti apgaulingai paprastas, jaudinamai žavus ir nepriekaištingai sveikas“, – pabaigai užtvirtino Ruslanas Bolgovas ir patikino jau dabar laukiantis pirmųjų susitikimų su visais, mylinčiais maistą.

Detalios datos ir tikslios turo vietos kiekviename mieste bus paskelbtos Ruslano Bolgovo Facebook paskyroje, tad sekite naujienas jau dabar.