Svetainė-baras „Veranda“ stebina jaukia aplinka, erdvia lauko terasa ir sukurta atskira erdve šeimoms ir šeimų šventėms II-ajame svetainės aukšte. Penktadienio ir šeštadienio vakarais čia skamba gyvas džiazas.

Kalbėjome su svetainės – baro „Veranda“ vadove Rūta Kaminskiene ir šefe Ingrida Lankeliene.

Kuo ypatingas Jūsų svetainės – baro meniu?

Ingrida: Svetainės – baro „Veranda“ meniu juntamas sezoniškumas, ypatingai pavasarį ir rudenį. Pavasarį pradedame kūrenti lauko malkinį grilį, taigi visi karštieji patiekalai kepami jame – pakvimpa atostogomis ir vasara. Pavasaris ir vasara „Verandoje“ atgimimo metas, mūsų sodas pradeda žaliuoti, žydėti alyvos ir gėlės. Patiekalai taip pat pakvimpa sodo, daržo, miško gėrybėmis. Virtuvėje naudojame tik kruopsčiai atrinktus produktus: daržovės, vaisiai, sūriai, medus, mėsa, žuvys bei prieskoninės žolės, tiekiamos iš atsakingą požiūrį turinčių ūkių.

Kur šefė semiasi įkvėpimo naujiems skonių deriniams?

Ingrida: Svetainės – baro virtuvėje vyrauja dauguma pažįstamų vaikystės  skonių su šiuolaikišku – moderniu prieskoniu. Tai yra tvari bei emociškai šilta virtuvė, kuri primena kiekvienam savus namus. Įkvėpimo ir kūrybos semiuosi iš gamtos bei vaikystės prisiminimų: miško, pievų, sodo, daržo. Mūsų virtuvėje dirbantys žmonės turi ypatingai atsakingą požiūrį į maistą, bei jo vartojamą kultūrą.

Ar svetainės – baro aplinka atspindi maisto pasiūlą?

Rūta: „Veranda“ – tai labai organiška, autentiška, gyva vieta su savo istorija bei itin gera energija, tai yra tarsi mūsų pačių namų svetainė, kur mes kviečiame svečius. Patiekiame tik autentiškus ir nuoširdžiai kurtus patiekalus. Svetainės – baro aplinka ir maistas yra betarpiškai susiję bei papildo vienas kitą, taigi tiek maistas atspindi „Verandos“ dvasią, tiek ir aplinka atsispindi patiekaluose.

Svetainėje – bare „Veranda“ skamba gyvas džiazas. Ar planuojate rengti koncertus ir „Gastronomijos“ savaitę?

Rūta: Kaip ir kiekvieną penktadienį ir šeštadienį, taip ir “Gastronomijos savaitės” metu, svetainėje-bare „Veranda“ džiazuosime gyvai. Čia visad laukiame pasiilgusių džiazo arba gyvenančių džiazo ritmu.

Ką patieksite „Gastronomijos savaitės“ metu?

Ingrida:

Užkandžiui – naminio kepto sūrio riekelę su pomidorų džemu ir sviestiniu sausainėliu, pagardintu kmynais.

Karštajam patiekalui – pipirinę kiaulienos filė su pastarnokais ir karamelizuotais burokėliais, pagardintą keptomis kanapių sėklomis.

Desertui – sūrio kremą su druska, juodojo šokolado sausainiu ir lazdyno riešutų griliažu.


Kęstučio g. 39, Vilnius, Lietuva

Virtuvės šefas Ingrida Lankelienė

Siūlomo gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 20 eurų

Rezervacijai:
8 52 730107
info@veranda.lt

Degustacijų patiekimo laikas
I-V 16.00 – 22.00
VI-VII 11:00 – 22:00