• Facebook
  • Spausdinti
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr

Jau ketvirtus metus iš eilės vasariniame „Gero skonio“ numeryje pristatome 30-ies geriausių Lietuvos restoranų sąrašą! Projektas auga ir įgauna daugiau reikšmės ne tik lokaliai. Jis tampa vis populiaresniu gidu užsienio keliautojams Lietuvoje. Suskaičiuoti ir paskelbti šių metų svarbiausio gastronominio įvykio Lietuvoje balsai šiemet byloja apie atsirandantį stabilumą ir kelių reikšmingą naujų vardų debiutą. Antrus metus iš eilės geriausiu restoranu šalyje pripažįstamas tas pats restoranas. Tačiau, susumavus Gero maisto akademijos balsus, šįmet „Džiaugsmas“ pergalę iškovojo kur kas labiau užtikrintai nei pernai ir greičiausiai neatsitiktinai: „Praėjusiais metais įvertinimas buvo gana netikėtas, o šiemet jaučiuosi tvirtai dėl to, ką darau. Jei dabar būtume pirmi, patikėčiau“, – dar iki apdovanojimų, nežinodamas apie aukščiausią įvertinimą, kalbėjo restorano šefas Martynas Praškevičius.

Ruošdami šį „Gero skonio“ numerį, susitikome su trimis žinomais Lietuvos virtuvės meistrais, garsėjančiais vietinių produktų puoselėjimu, ir paprašėme jų pasidalyti savo vasaros atradimais. Rezultatas – trys skirtingi požiūrio kampai: šių metų geriausio Lietuvos restorano „Džiaugsmas“ siela Martynas Praškevičius kviečia tyrinėti turgų ir susipažinti su ūkininkais, Tomas Rimydis į vasarą žvelgia istoriniu rakursu, o Matas Paulinas eksperimentuoja miškuose ir daržuose. Vis dėlto, kad ir kokie nevienodi mūsų pašnekovai, visus juos vienija labai ryški emocija – entuziazmas gaminti, sulaukus paties turtingiausio, gamtos gėrybėmis trykštančio sezono. Žurnalo puslapiuose šie profesionalai dalijasi mintimis apie darbą virtuvėje bei su malonumu „Gero skonio“ skaitytojams pateikia įspūdingų patiekalų receptų vasaros stalui.

Kasmet, sulaukę šiltojo sezono, keliaujame po Lietuvą, lankomės geriausiuose šalies viešbučiuose bei restoranuose ir vasariniame žurnalo „Geras skonis“ numeryje pristatome rekomenduojamas aplankyti unikalias vietas. Šįsyk jau tradicine tapusią vasaros rubriką pradedame straipsniu apie gastronominį turizmą Lietuvoje, kuriame sužinosite daug įdomių faktų, priversiančių didžiuotis savo šalimi ir jos kulinarijos kultūra. Kelionę pradedame Vilniuje, sukame ratą pro Trakus į Prienus, Birštoną, Anykščius, neaplenkiame Šiaulių ir savo odisėją baigiame Žemaitijoje, pajūryje.

Taigi leiskimės į atradimų kelionę po Lietuvą drauge!