Naujoji-„Heat-Eat“-produkcijos-linija-–-puikus-pasirinkimas-sveikesnių-ir-greitai-paruošiamų-produktų-ieškantiems-vartotojams.-Fotostudijos-„Fotoprojektai“-nuotr

Nuolatos naujovių ieškantis didžiausias vištienos gamintojas Lietuvoje – „Vilniaus paukštynas“ – pristato šio pavasario naujieną – analogų mūsų šalyje neturinčius lėtojo virimo vištienos produktus, kuriuos pirkėjas gali pagaminti vos per dešimt minučių. Pagal išskirtinę technologiją paruošti „Vilniaus paukštyno“ viščiukų sparnelių peteliai išsaugo medžiagas, naudingas žmogaus organizmui. Išskirtina ir tai, kad šie produktai išlaiko unikalius vištienos skonius, mėsos sultingumą ir minkštumą. „Premium“ ženklu pažymėti „Heat & Eat“ produktai, kuriuos jau galima rasti didžiosiose Lietuvos prekybos tinklų parduotuvėse, – tikras išsigelbėjimas virtuvėje ieškantiems greitai ir patogiai pagaminamų šedevrų.

Sveikesnis pasirinkimas

„Stebime pasaulines tendencijas ir vartotojams siekiame pasiūlyti tai, kas geriausia, kas unikalu. Vis daugiau žmonių ieško sveikatai palankesnių produktų. Nepaisant to, jiems ne ką mažiau svarbu ir tai, jog produktas būtų greitai bei patogiai paruošiamas. Būtent tuo pasižymi naujoji „Heat &Eat“ produkcijos linija – tai yra puikus pasirinkimas sveikesnių produktų ieškantiems vartotojams. Džiaugiamės, kad esame pirmasis paukštienos gamintojas Lietuvoje, pasiūlęs klientams lėtai virtų vištienos produktų, kuriems sutaisyti užtenka vos dešimties minučių“, – naują produkciją pristato AB „Vilniaus paukštynas“ Produktų kūrimo skyriaus vadovas Joosas Kallehauge’as.

Kaip pasakoja iš Danijos kilęs ir įvairiose šalyse stažavęsis „Vilniaus paukštyno“ atstovas, virimas garuose, gaminimas žemoje temperatūroje ar kepimas grilyje dažnai minimi kaip vieni sveikesnių maisto gaminimo būdų. Tačiau lėtas ruošimas nedidelėje temperatūroje laikomas pranašesniu, nes šiuo būdu pagaminti produktai išsaugo visus organizmui būtinus mineralus ir vitaminus.

Pristatydamas pagal lėtojo virimo technologiją paruoštą „Vilniaus paukštyno“ vištieną, J. Kallehauge’as pasakoja, kad pirmiausia į mėsą įmasažuojami natūralūs prieskoniai: taip jie geriau įsisavinami ir gaminimo metu išlaiko unikalias skonines savybes. Kai prieskoniai įsigeria, vištiena beveik dvi valandas verdama žemoje – 90 °C – temperatūroje. Taip gaminama ji neturi tiesioginio sąlyčio su karštu oru, todėl išlaiko drėgmę, išskirtinį skonį, be to, išlieka itin minkšta ir sultinga.

Patogus ir greitas paruošimas

„Patogus ir greitas paruošimas šių dienų vartotojui yra vienas svarbiausių veiksnių renkantis produktus, nes vis mažiau laiko norima skirti patiekalui sutaisyti. Tai patvirtina ir mūsų pačių atliekamos vartotojų apklausos. Dauguma apklaustųjų kaip vieną pagrindinių šios vištienos privalumų įvardija būtent lengvą paruošimą. Vartotojai vertina tai, jog vištiena yra universaliausia mėsa: jai tinka įvairūs prieskoniai, ji greitai juos įsisavina – užtenka vos keliolikos minučių, o ir pats gaminimas – troškinimas, virimas, kepimas ar kepimas grilyje – taip pat neatima daug laiko. Savo ruožtu nesiliaujame eksperimentuoti, kad ir ateityje galėtume vartotojams pasiūlyti skanių, išskirtinių produktų, padedančių sutaupyti dar daugiau laiko virtuvėje“, – apie produktų kūrimo subtilybes pasakoja „Vilniaus paukštyno“ atstovas.

Kalbėdamas apie tendencijas, J. Kallehauge’as pabrėžia, kad plečiasi ratas vartotojų, norinčių namuose pagaminto maisto, bet dauguma patys negali arba tiesiog nenori tam skirti laiko. „Tai žmonės, siekiantys suburti savo šeimą prie namuose paruoštų pietų stalo, bet neturintys noro kelias valandas praleisti prie puodų. Todėl jie ieško pusiau paruošto produkto, kurį reiktų tiesiog įdėti į puodą ar orkaitę“, – aiškina „Vilniaus paukštyno“ Produktų kūrimo skyriaus vadovas J. Kallehauge’as.

Kaip jis pažymi, minimos tendencijos realiai atsispindi „Heat &Eat“ produktuose. „Pagamini garuojantį sultingą patiekalą, bet pačiam nereikia mėsos nei pjaustyti, nei marinuoti. Lėtojo virimo vištiena jau yra gatava, ją tereikia pašildyti, o tai neužima daug laiko“, – apibendrina „Vilniaus paukštyno“ atstovas.

Universalumas: galima virti, kepti orkaitėje ir grilyje

Kalbėdamas apie „Heat &Eat“ linijos produktus, „Vilniaus paukštyno“ Produktų kūrimo skyriaus vadovas išskiria ne tik patogų ir greitą, bet ir universalų jų paruošimą. „Premium“ prekės ženklu pažymėtus lėtojo virimo viščiukų sparnelių petelius galima gaminti trimis būdais: virti, kepti orkaitėje arba ant grilyje.

Išskirtinumas tas, kad iš pakuotės išimta vištiena pateikiama specialiame virti ir kepti skirtame maišelyje, tad galima rinktis, ar tiesiai dėti į puodą ar orkaitę su maišeliu, ar iš jo išimti.

„Kiekvienas renkasi pagal savo skonį. Kas mėgsta apskrudusią mėsą, gali ją kepti grilyje ar iki 190 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Reikia tik išimti iš specialaus maišelio, į kurį supakuota mėsa. Nemėgstantieji paskrudusios mėsos – gali virti puode ar vėlgi šauti į orkaitę neišėmę iš maišelio“, – paruošimo galimybes pristato J. Kallehauge’as. Kaip jis pažymi, bet kuriuo atveju sutaisyti patiekalui užteks vos dešimties minučių. „Nepaisant pasirinkto būdo, paruošimo laikas išlieka tas pats“, – pabrėžia J. Kallehauge’as.

Išskirtinių skonių paieškos

„Kuriant naujus produktus, svarbiausia išlaikyti unikalius naudojamų ingredientų skonius. Norisi, kad valgant iškart būtų aišku, kuo pagardinta vištiena. Gamyboje naudojami natūralūs prieskoniai išsaugo savo kvapnumą bei išskirtinumą. Tokį tikslą sau kėlėme ir kurdami „Heat & Eat“ produktų liniją“, – apie produktų kūrimo subtilybes dėsto „Vilniaus paukštyno“ atstovas.

Kaip jis pažymi, kuriant naujosios linijos produktus, siekta atrasti visiems vartotojų tipams priimtinus skonius. „Vieni mėgsta švelnius skonius, kiti – aštrius, o tretiesiems knieti išbandyti kažką neįprasta, netikėta. Sau keliame užduotį patenkinti visų poreikius. Nuolat eksperimentuojame ir tuos vadinamuosius tradicinius skonius vis tobuliname arba ieškome visiškai naujų, bandome atrasti ką nors išskirtinio. Tai diktuoja ir pagrindinė mūsų vertybė – įkvėpti kurti ir dalytis“, – teigia „Vilniaus paukštyno“ Produktų kūrimo skyriaus vadovas.

„Vilniaus paukštynas“ siūlo keturių skonių lėtojo virimo viščiukų sparnelių petelius. Mėgstantiems švelnius, labiau tradicinius skonius rekomenduoja rinktis viščiukų sparnelių petelius su citrinomis arba su česnakais. Išskirtinių skonių ieškantiems, norintiems išbandyti unikalius derinius „Vilniaus paukštynas“ paruošė lėtojo virimo viščiukų sparnelių petelius su apelsinais ir imbierais. „Švelnus apelsinų skonis susipina su kiek aitresniu imbierų skoniu. Puikus balansas ir kartu daug kam kiek neįprastas derinys“, – vieną iš „Heat & Eat“ produktų skonių pristato J. Kallehauge’as. Dar vienas šios produkcijos variantas – viščiukų sparnelių peteliai su aitriosiomis paprikomis. Tai puikus pasirinkimas vertinantiems aštrumą.

Kaip atskleidžia „Vilniaus paukštyno“ Produktų kūrimo skyriaus vadovas J. Kallehauge’as, didžiausio lietuviškos vištienos gamintojo asortimentas reguliariai peržiūrimas ir pasiūloma naujovių. Tad neabejotina, kad ateityje „Premium“ naujoji produkcijos linija „Heat & Eat“ pasipildys naujais skoniais.

©Žurnalas „Geras Skonis“