Kulinarinių potyrių medžiotojai ir įsimintino maisto mėgėjai turi naują ryškų traukos tašką. Tai – sveikatinančių patirčių sostinė Birštonas ir viena konkreti vieta jame – „Vytautas Mineral SPA“ restoranas „Moon“. Jame suskamba trys principai: šviežias sezoninis maistas, preciziškai atrinkti vietos ūkininkų produktai ir sveika mityba. Šiuos elementus į darnią visumą sujungia profesionali virtuvės komanda, vadovaujama šefo Dariaus Dabrovolsko.

Į restoraną „Moon“ veda visi „Kulinarinio Birštono žemėlapio“ keliai. Iš virtuvės žinovų sudaryta komisija išrinko geriausius, originaliausius ir įsimintiniausius patiekalus, dėl kurių verta atvykti į Birštoną. Dėl titulų varžėsi aštuoni kurorto restoranai, o „Moon“ komandos kūriniai pripažinti lyderiais visose trijose konkurso kategorijose: užkandžio, karštojo patiekalo ir deserto.

Birštoną geriausiai reprezentuojančiu užkandžiu išrinktas „Vytautas Mineral SPA“ restorano starkio tartaras su marinuotais svogūnais, dvi paras druskoje džiovintais tryniais ir putėsiais iš sūdytų agurkų skysčio. „Kulinariniame Birštono žemėlapyje“ ryškiausią žymę, pasak ekspertų, įspaudė ir „Moon“ meistrų tobulai iškepta elniena bei azoto garuose skęstantis desertas.

Darius Dabrovolskas (kairėje) su komanda

Tokiais kulinariniais potyriais palepinus gomurį ateina metas kurorte pulsuojančia ramybe palepinti sielą, o išskirtinėmis sveikatinimo procedūromis – kūną. Jų pagrindas yra ypatingi „Vytautas Mineral SPA“ mineralai, kuriais praturtintas vanduo išgaunamas iš 715 metrų gylio gręžinio. Jis naudojamas procedūroms, kurios per keletą dienų gali atkurti viso kūno ir emocinės būklės pusiausvyrą kasdien skubančiam ir nuolatos stresą patiriančiam miesto žmogui.

„Vytautas Mineral SPA“ buvo ryškus ir prestižiniame Europos SPA asociacijos (ESPA) 2017 m. apdovanojimų teikimo renginyje. Patyrę ESPA vertintojai „Vytautas Mineral SPA“ išrinko inovatyviausiu SPA centru Europoje bei profesionaliausiu SPA centru Baltijos šalyse, o jo sveikatinimo terapija „Flow“ paskelbta inovatyviausia.

©Žurnalas „Geras skonis“