Keptas baklažanas su miso padažu
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Keptas baklažanas su miso padažu
Balsai: 0
Įvertinimas: 0
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Porcijos
4
Porcijos
4
Gaminimo instrukcijos
Miso padažas
  1. Visus ingredientus gerai išmaišome.
Trumų medus
  1. Visus ingredientus gerai išmaišome.
Keptas baklažanas
  1. Sezamo sėklas pakepiname išbertas plonu sluoksniu ant skardelės, orkaitėje 180C temp. 4-5 min.
  2. Baklažaną pjauname per pusę. Nedidelio peiliuko pagalba supjaustome baklažano minkštimą rombais 1 cm dydžio nepažeidžiant odos. Apkepame keptuvėje iš abiejų pusių neleisdami jam suminkštėti.
  3. Baklažaną dedame į kepimo skardelę padengiame minkštimą miso padažu. Kepame grilyje 7-10 min, kol jis suminkštėja ir miso padažas gražiai užsikaramelizuoja.
  4. Į parinktą lėkštę dedame baklažaną, barstome pakepintomis sezamų sėklomis, šalia jo dedame padažinę su graikišku jogurtu ir ant jo pašlakstytu trumų medumi.
Maistinė vertė
Keptas baklažanas su miso padažu
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 502 Kalorijos iš riebalų 126
% Dienos norma*
Riebalai 14g 22%
Sotieji riebalai 3g 15%
Polinesotieji riebalai 2g
Mononosotieji riebalai 6g
Cholesterolis 9mg 3%
Natris 1667mg 69%
Kalis 247mg 7%
Angliavandeniai 83g 28%
Skaidulinės medžiagos 5g 20%
Cukrus 65g
Protein 8g 16%
Vitaminas A 9%
Vitaminas C 2%
Kalcis 5%
Geležis 5%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu