Žemoje temperatūroje kepta lašiša su sterkų putėsiais ir grikių makaronais
- Lašišų filė pasūdykite, pabarstykite pipirais. Viduryje padarykite „kišenę“ ir įdėkite sterkų putėsius su grikių spagečiais.
- Kepkite 60 °C temperatūros orkaitėje 1,5 val.
- Kai atvės, apibarstykite aukso dulkėmis.
Otų paštetas su morkomis, sūdyta lašiša ir krapais
- Otą susmulkinkite plaktuvu su kiaušiniais, grietinėle, druska, pipirais iki vientisos masės, sumaišykite su smulkintais krapais.
- Morkų juosteles nuplikykite verdančiu vandeniu, atvėsinkite ir jomis išklokite formelę.
- Viduryje į morkas įdėkite pasūdytą ir susuktą lašišų filė. Uždenkite plėvele ir folija.
- Troškinkite 100 °C temperatūros orkaitėje 30 min.
Sterkų paštetas su sojų pupelėmis, svogūnų laiškais ir cukinijomis
- Formelės dugną išklokite plėvele. Tada išdėliokite nuplikytas cukinijas (apipilkite verdančiu vandeniu ir greitai panardinkite į šaltą).
- Sterkų filė sumalkite ir sumaišykite su grietinėle, kiaušiniais, druska, pipirais. Į vieną masės dalį įdėkite špinatų sulčių, o kitą palikite baltą.
- Dvi skirtingų spalvų pašteto juostas perskirkite sojų pupelėmis. Pašteto viduryje sukurkite raštą su įdarytais svogūnų laiškais ir baklažanų juostelėmis.
- Formelę uždenkite ir troškinkite orkaitėje 35 min.