![](https://skonis.lt/wp-content/uploads/2019/05/01-Restoranas-4.jpg)
Restoranas „4″ nukelia į vaikystės atostogas prie jūros: kur kvepia pušynais ir sūriu jūros vandeniu. Kur žingsniuodamas smėlėtais miško takeliais, neatsispiri pajūrio žemuogių saldumui. Kiškio kopūstų rūgštumui. Aukščiausios pušies apkabinimui. Moderni pasaulio virtuvė su vietinių žaliavų improvizacijomis. Žavimės ir lygiuojamės į tai, ką siūlo šiuolaikinis gastronomijos pasaulis, tačiau ypatingai vertiname aplinką, kurioje gyvename ir kuriame. Lietuvos gamta ir jos ištekliai – neatsiejama mūsų virtuvės dalis. Naujų skonių paieškomis ir nostalgiškais patiekalais rūpinasi Restorano „4″ virtuvės šefas Gabrielius Zajac – 2018 – ais metais „Geriausio Lietuvos virėjo konkurse“ laimėjęs II-ąją vietą. Profesionali ir vieninga šefo komanda restorano svečiams kasdien kuria neužmirštamą nostalgiškos Palangos paveikslą.
Gastronomijos savaitės meniu, 20 Eur asmeniui
TACO CON PATO
Plėšyta antiena / Saldi habanero salsa / Guacamole / Duonos riešutų trupiniai
RISOTTO SU PATAGONIJOS KALMARU
Midijos / Krevetės / Traškus moliūgas / Migdolai / Juodosios garstyčios
PIENIŠKO ŠOKOLADO CREMEUX
Giros karamelė / Aviečių gelis
Gastronomijos savaitės meniu, 30 Eur asmeniui
KREVEČIŲ UŽKANDIS
Citrinų gelis / Pasifloras / Obuolio ir avokado salsa / Melionas / Laimo lapai
JUODADĖMĖ MENKĖ
Rūkytas gruyere padažas / Marinuotos aguonos / Baltasis ridikas / Saliero žalio obuolio padažas
PIENIŠKO ŠOKOLADO CREMEUX
Giros karamelė / Aviečių gelis
Birutės al. 26, Palanga
Virtuvės šefas Gabrielius Zajac
Rezervacijai:
8 604 78462
Rezervacija internetu (komentaruose nurodyti „Gastronomijos savaitė“)
Degustacijų patiekimo laikas:
I-VII 16:00 – 22:00