2022 m. balandžio 25 – gegužės 1 dienomis vyks jau vienuoliktoji Lietuvos gastronomijos savaitė, kurios metu restoranai atvers duris visiems, norintiems pažinti aukštesnę maisto kultūrą, gastronomijos tendencijas, restoranų šefų meistrystę. Festivalį organizuoja Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija.

Jau ketvirtus metus Gastronomijos savaitė vyksta ne tik didžiuosiuose miestuose, bet visoje Lietuvoje – tokiu būdu tikimasi paskatinti Lietuvos gastronominį turizmą, geresnį regionų pažinimą, autentiškų lietuviškų skonių bei vietų atradimą.

Festivalis jau trečią kartą rengiamas pavasarį, kuomet bus galima pasimėgauti šiltesniu oru, ilgesniais vakarais bei šviežiomis pavasario gėrybėmis. Šios Gastronomijos savaitės tema – „22 skonių spalvos“, nes būtent spalvos atbunda pavasarį, po Šv. Velykų, tad ir patiekalai spinduliuos pavasariu.

Kaip įprasta, festivalio svečiai bus kviečiami apsilankyti partnerių gastronominiuose renginiuose, o restoranai parengs specialius degustacinius meniu už 20, 30 arba 40 Eur, atsižvelgdami į produktų sezoniškumą, tačiau išlaikydami savitą stilių. Gastronomijos savaitė – puiki galimybė pristatyti svečiams savo virtuvės unikalumą bei kūrybiškus kulinarinius sprendimus.

Šiais metais, kaip ir ankstesniais, Gastronomijos savaitę remia ilgametė jos rėmėja – kokybiškų prieskonių gamintoja ir maisto koncepcijų vystytoja „Santa Maria“, Lietuvoje pristatanti tvarią naujieną – tortilijas su daržovėmis. Šios savaitės rėmėju tapo ir „Vilkmergės nealkoholinis” – gero skonio ambasadoriai, kurių siekis yra parodyti, jog alus gali būti puikus gero maisto kompanionas. Gastronomijos savaitės lankytojai galės įsitikinti, kad tinkamai suderinus ,,Vilkmergės nealkoholinis” su maistu gaunamas nuostabus balansas.

Kaip ir kiekvienais metais prieš prasidedant Gastronomijos savaitei, maisto entuziastai bus kviečiami iš sąrašo išsirinkti labiausiai intriguojantį restoraną bei rezervuoti staliuką jame. Visa informacija apie festivalį, restoranų aprašymai bei meniu bus publikuojami portale Skonis.lt. Taip pat skatiname sekti festivalio organizatorių – Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos, Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos – informaciją.

Renginio rėmėjas – „Santa Maria“, „Vilkmergės nealkoholinis”. Informaciniai partneriai: žurnalas „Geras skonis“, VšĮ „Keliauk Lietuvoje“, Vilniaus miesto savivaldybė, Kauno miesto savivaldybė ir portalas Skonis.lt.

 

Restoranai registruotis dalyvavimo atrankai gali čia

Gastronominiai renginiai registruotis dalyvavimo atrankai gali čia

Renginiai organizuojami miesto savivaldybių, muziejų, gidų – neapmokestinami. Komerciniai renginiai (degustacijos) – apmokestinamos.

 

Skanių Jums įspūdžių!