Nuo šiol ne tik Vilniaus centre, kur telkiasi didžioji dauguma restoranų, bus galima pasimėgauti gurmaniška virtuve. Fabijoniškių gyvenamajame rajone rudens viduryje duris atvėrė modernios europietiškos virtuvės restoranas „Trio“, o prie jo virtuvės vairo stojo šefas iš Šri Lankos Dilanas Dampella Gamage’as.

„Miegamuosiuose Vilniaus rajonuose itin mažai vietų, kur būtų galima mėgautis ištobulintais gurmaniškais  patiekalais. Čia yra tik picerijų, kinų restoranų ar greitojo maisto užkandinių, o, panūdus ko nors išskirtinio, reikia važiuoti į centrą. Norime pakeisti šiuos standartus ir pasiūlyti kokybišką vietą arčiau namų“, – sako naujo restorano Fabijoniškėse savininkai Viktorija ir Tomas Anglickai.

„Pirmiausia valgome akimis, todėl svarbu, kaip patiekalas patiekiamas: turi būti ir modernu, ir gražu, ir skanu“, – sako šefas Dilanas.

Anot jų, tai vieta tiek jauniems, tiek šeimoms. Restorano interjeras modernus, vyrauja kiek tamsesnės spalvos. Erdvę puošią pagal specialų užsakymą kurti šviestuvai, o jaukumo suteikia viduje spragsintis židinys. Kadangi ši vieta skirta ir šeimoms, nelieka pamiršti mažieji lankytojai, kuriems po truputį kuriama erdvė – vaikų zona.

„Kviečiame lankytojus pas mus švęsti savo šventes ar įmonės vakarėlius. Galime pasiūlyti ir visai atskirą erdvę konferencijoms“, – plačias galimybes vardija šeimininkai.

Vasarą svečius planuojama nudžiuginti didžiule lauko terasa, kurioje galima mėgautis saule.

Maistas, dėl kurio verta sugrįžti

Savo lankytojams restoranas siūlo tik kokybišką maistą, dėl kurio visada verta sugrįžti.

„Orientuojamės į šeimas ir gero skonio vertintojus, kuriems svarbi maisto kokybė, todėl restorano virtuvei vadovauti pasikvietėme šefą Dilaną. Šį meistrą pažįstame jau seniai, pasitikime juo ir žavimės jo kūryba“, – pažymi Viktorija ir Tomas.

Jau aštuonerius metus Lietuvoje gyvenantis šefas iš Šri Lankos Dilanas Dampella Gamage’as sako, kad dabar visos jo mintys sukasi apie naująjį restoraną „Trio“ – tai puiki kūrybinė erdvė. „Geras šefas turi mokytis visą gyvenimą. Toks ir stengiuosi būti. Kas dieną ieškau ko nors nauja, todėl didžioji dalis dienos prabėga virtuvėje. Man maistas visų pirma turi būti gražiai patiektas. Juk pirmiausia valgome akimis, todėl svarbu, kaip patiekalas patiekiamas: turi būti ir modernu, ir gražu, ir skanu“, – sako šefas Dilanas.

Dilano, kaip virėjo, kelias prasidėjo Šri Lankoje penkių žvaigždučių viešbučio europietiškos virtuvės restorane. „Moderni europietiška virtuvė mane užbūrė, tad šioje srityje norėjau toliau kurti. Aišku, negaliu pamiršti savo šaknų, todėl kurdamas mėgstu Šri Lankos autentikos įpinti į europietiškos virtuvės patiekalus. Naujojo restorano meniu, kurio pagrindas – moderni europietiška virtuvė, Šri Lankos skonio tikrai bus“, – žada šefas.

Šefo rekomendacijos

Paklaustas, kokius patiekalus išskirtų iš meniu, „Trio“ restorano šefas Dilanas Dampella Gamage’as pristato: „Mėsos mėgėjams siūlau paragauti jautienos tartaro. Tai nekeptas jautienos didkepsnis, mūsų restorane patiekiamas iš Šri Lankos atvežtame papadam paplotėlyje, kuris Azijos virtuvėje dažnai naudojamas kaip duonos pakaitalas. Mėgstantiems įvairovę siūlau paskanauti elnienos nugarinės su raudonojo vyno ir apelsinų padažu bei burokėlių piurė. O iš desertų išskirčiau panakotą su bazilikų prieskoniu.“

Daugiau informacijos rasite „Trio“ Facebook paskyroje.

©Žurnalas „Geras Skonis“