„El Mercado” – išskirtinė, ryški, įsimintina, ispaniško turgaus dvasia alsuojanti vieta,  kurios interjeras kurtas ir įgyvendintas remiantis asmenine patirtimi, įgyta gyvenus ir keliavus Ispanijoje.

Kalbėjome su restorano įkūrėja Vija Zaneve.

Pristatykite savo restoraną: jo interjerą, virtuvę.

Pirmajame „El Mercado“ aukšte lankytojus pasitinka gastrobaras ir ispaniškų gurmaniškų produktų bei gėrimų krautuvėlė. Čia, kaip pačiame tikriausiame ispaniškame turguje, viską galima liesti ir visko klausti. Galima garsiai kalbėti, o svarbiausia – viskuo džiaugtis ir tuo dalintis.

Antrasis restorano aukštas – elegantiškai nerūpestinga ispaniško pajūrio stiliaus restorano erdvė, skirta vėlyviesiems savaitgalio pusryčiams, pietums ar vakarienei su didesne bičiulių kompanija ar šeimomis. Joje įrengta ir jauki vaikų žaidimų zona, kurioje mažieji lankytojai gali smaigiai leisti laiką, kol tėveliai mėgaujasi Ispanijos pajūriu dvelkiančia ramybe ir gardžiais patiekalais.

„El Mercado” meniu –  klasikinės ir moderniosios ispanų virtuvės derinys. Virtuvės šefas Martynas Maciulevičius patiekalų gamybai renkasi išskirtinės kokybės šviežius ispaniškus  produktus, kuriuos meistriškai derina su sezonine lietuviškų ūkių produkcija. Restorane galima paragauti tradicinio katalonų patiekalo Fideuà, Josper grilyje keptų brandintos jautienos patiekalų ar įžymiojo ispaniško kumpio –  Jamon de Bellota. Daug dėmesio skiriame gėrimams ir jų deriniams su maistu.  Someljė Andrej Anisko mielai parekomenduos prie pasirinkto patiekalo derantį vyną ar plačiau papasakos apie dominančio regiono ypatumus.

“El Mercado” meniu keičiamas, atsižvelgiant į sezoniškumą ir lankytojų pageidavimus, tačiau klasikinius ir puikiai žinomus patiekalus, tokius kaip įvairių rūšių Paella, turėsime savo nuolatiniame meniu.

Ką Jums reiškia “Gastronomijos savaitė” ir ką jai parengėte?

“El Mercado” siekis – skleisti ispaniškąją kultūrą, meilę žmonėms, skatinti kokybiško maisto ir gėrimų vartojimą. Ispanija –  tai nerūpestingo gyvenimo sinonimas – smagūs, šilti savaitgaliai, ilgi šeimos pietūs ir dar ilgesnės draugų vakarienės, nesibaigiantys pašnekesiai prie taurės vyno, ir suprantama, visa tai vienijantis puikus ir kokybiškas maistas. Tikime, kad  dalyvaujant „Gastronomijos savaitėje“„El Mercado“ sutrauks kuo įvairiausią publiką ir suteiks galimybę persikelti į saulėtąją Ispaniją, kur maisto ragavimas yra bendravimo forma.  Keliausime po skirtingus Ispanijos regionus, pažinsime jos skonius, skanausime, dalinsimės gardžiu maistu, pozityvia draugija ir puikia nuotaika.

Ar Jūsų restorane yra vegetariškų patiekalų?

Ispanų virtuvė visų pirma yra Viduržemio regiono virtuvė, todėl vegetariški patiekalai sudaro didžiąją dalį “El Mercado” meniu.  Šviežios daržovės, žuvys ir jūros gėrybės keliskart per savaitę atkeliaują į „El Mercado” virtuvę. „Gastonomijos savaitės“ metu siūlysime du skirtingų Ispanijos regionų įkvėptus meniu, vienas jų bus vegetariškas.

Virtuvės šefas Martynas Maciulevičius 

„Gastronomijos svaitės meniu“

Meniu 1: I – V  12:00 – 14:00, 14:30– 16:30 / 20 Eur asmeniui

Pincho con gamba al sal, anchoa, alioli y huevo de codorniz

Skrebutis su druskoje kepta krevete, ančiuviu, česnakiniu majonezu ir putpelės kiaušiniu

Salteado de setas con queso Manchego y ajo negro

Kepti grybai su juoduoju česnaku ir Manchego sūriu

Cochinillo iberico con milhojas de patatas y crema de sidra y manzana asada

Keptas iberinis paršelis su bulvių sluoksniuočiu, keptų obuoliu ir sidro kremu

Churros con chocolate

Keptos ispaniškos spurgytės su šokoladu

Meniu 2: I – V 18:00 – 20:00, 20:30 – 23:00 / 30 Eur asmeniui

Tostada con gulas del norte y caviar de trucha

Skrebutis su upėtakio ikrais ir unguriukais

Pintxo de queso Idiazabal con sardina ahumada y mayonesa de piquillos

Avies sūrio krepšelis su rūkyta sardine ir degintų paprikų majonezu

Croquetas de setas con salsa de queso Garrotxa

Grybų kroketai su pelėsinio ožkos sūrios kremu

Chipirones con arroz negro, gambas y almejas

Sepijos su juodaisiais ryžiais, krevetėmis ir geldelėmis

Milhojas de chocolate con crema de Pedro Ximenez y higos

Šokoladinis sluoksniuotis su Pedro Ximenez kremu ir figomis

 


Didžioji g. 3, Vilnius

Virtuvės šefas – Martynas Maciulevičius

Siūlomo „Gastronomijos savaitės“ degustacinio meniu kaina asmeniui – 20 Eur, 30 Eur

Rezervacijai:

8 649 55522

restoranas@elmercado.lt

Degustacijų patiekimo laikas:

I-V 11:00-15:00, 18:00-22:00