2020 m. lapkričio 2-8 dienomis vyks jau aštuntoji Lietuvos gastronomijos savaitė, kurios metu restoranai atvers duris visiems, norintiems pažinti aukštesnę maisto kultūrą, gastronomijos tendencijas, restoranų šefų meistrystę. Festivalį organizuoja Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija. Informaciniai partneriai: žurnalas GERAS SKONIS, portalas SKONIS.LT.
Jau trečią kartą Gastronomijos savaitė rengiama ne tik Vilniuje, bet visoje Lietuvoje: didžiuosiuose miestuose bei regionuose. Restoranai parengs specialius degustacinius meniu, atsižvelgdami į produktų sezoniškumą, tačiau išlaikydami savitą stilių. Gastronomijos savaitė – puiki galimybė pristatyti svečiams savo virtuvės unikalumą bei kūrybiškus kulinarinius sprendimus.
Festivalio svečiai vėl turės galimybę internetu balsuoti už labiausiai patikusį aplankytą restoraną ir taip išrinkti Gastronomijos savaitės žvaigždę. 2019 m. rudenį apdovanojimas atiteko restoranui „St. Valentino“ Vilniuje. „Gastronomijos savaitės žvaigždė – labai maloni staigmena. Ji tarsi vainikavo „St. Valentino“ dvidešimtmetį – jau tiek metų puoselėjame itališką virtuvę čia, Vilniaus senamiestyje,“ – kalbėjo restorano savininkė Justė Kaselienė. – Festivalio metu ne tik tiekiame degustacijas, bet ir renkame vertingą grįžtamąjį ryšį apie visus patiekalus, kuriuos vėliau integruojame į savo a la carte.“
Prieš prasidedant Gastronomijos savaitei maisto entuziastai bus kviečiami iš sąrašo išsirinkti labiausiai intriguojantį restoraną bei rezervuoti staliuką jame. Visa informacija apie festivalį, restoranų aprašymai bei meniu bus patalpinti portale SKONIS.LT iki spalio 5 d.
Restoranai registruotis dalyvavimo atrankai gali čia.
Gastronominiai renginiai registruotis dalyvavimo atrankai gali čia.
Skanių Jums įspūdžių!