Porcijos | Gaminimo laikas |
6asmenys | 45 minutės |
Porcijos |
6asmenys |
Gaminimo laikas |
45 minutės |
Ingredientai
- 250 g juodojo šokolado
- 115 g sviestas
- 5 vnt kiaušiniai
- 100 g cukraus
- 2 valg. šaukštai kakavos miltelių
- druska
Porcijos: asmenys
Ingredientai
Porcijos: asmenys
|
Gaminimo instrukcijos
- Užsikaičiame orkaitę 160 °C.
- Garų vonelės pagalba, dubenyje išsitirpiname sviestą kartu su laužytu šokoladu.
- Šokolado masei leistant atvėsti, atskirame dubenyje išplakame atskirtus kiaušinio baltymus kartu su cukrumi. Plakame iki morengo tekstūros, kad apvertus dubenį šie nė nesujudėtų.
- Į šokolado bazę įmaišome visus kiaušinio trynius. Įmaišome kakavą su žiupsniu druskos.
- Išplaktus baltymus atsargiai ir švelniai įmaišome į šokolado bazę.
- Supilame į skardą išdegtą sviestiniu popieriumi.
- Kepame 45 minutes. Atvėsus barstome kakavos pudra. Galima skaninti braškėmis, ledais ar plakta grietinėle.
Maistinė vertė
Bemiltis šokoladinis pyragas
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 484
Kalorijos iš riebalų 288
% Dienos norma*
Riebalai 32g
49%
Sotieji riebalai 19g
95%
Polinesotieji riebalai 1g
Mononosotieji riebalai 5g
Cholesterolis 202mg
67%
Natris 80mg
3%
Kalis 53mg
2%
Angliavandeniai 44g
15%
Skaidulinės medžiagos 4g
16%
Cukrus 37g
Protein 8g
16%
Vitaminas A
11%
Vitaminas C
17%
Kalcis
6%
Geležis
6%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu