„Benedikto“ kiaušinienė
Balsai: 1
Įvertinimas: 5
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
„Benedikto“ kiaušinienė
Balsai: 1
Įvertinimas: 5
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Porcijos Gaminimo laikas
2asmenims 40minučių
Porcijos
2asmenims
Gaminimo laikas
40minučių
Ingredientai
Porcijos: asmenims
Ingredientai
Porcijos: asmenims
Gaminimo instrukcijos
  1. Iš duonos išpjaukite du rutuliukus, juos apkepkite.
  2. Į keptuvę įpilkite vandens su trupučiu acto ir įdėkite dvi apvalias formeles.
  3. Kai vanduo užvirs, į jas įmuškite po kiaušinį ir virkite, kol baltymai sukietės (trynys turi likti skystas).
  4. Duonelę aptepkite sviestu ir uždėkite lašišų su salotomis, ant viršaus – virtų kiaušinių.
  5. Likusių trijų kiaušinių trynius suplakite, palaikykite virš karšto vandens vonelės, kol pradės tirštėti, ir užpilkite ant jau turimų dviejų bokštelių. Viską kepkite 170 ºC temperatūros orkaitėje 30 minučių.
  6. Patiekite su kaparėliais ir salotų puokšte.

Maistinė vertė
„Benedikto“ kiaušinienė
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 225 Kalorijos iš riebalų 126
% Dienos norma*
Riebalai 14g 22%
Sotieji riebalai 4g 20%
Polinesotieji riebalai 2g
Mononosotieji riebalai 6g
Cholesterolis 534mg 178%
Natris 842mg 35%
Kalis 205mg 6%
Angliavandeniai 2g 1%
Skaidulinės medžiagos 0.4g 2%
Cukrus 1g
Protein 21g 42%
Vitaminas A 22%
Vitaminas C 2%
Kalcis 5%
Geležis 10%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.

Pasidalink šiuo receptu