Porcijos | Gaminimo laikas |
8asmenys | 1,5valandos |
Porcijos |
8asmenys |
Gaminimo laikas |
1,5valandos |
Ingredientai
- 200 g pieninio šokolado
- 100 g „kataifi“ tešlos
- 2 valg. šaukštai sviesto
- 3 valg. šaukštai sezamų pastos
- 3 valg. šaukštai pistacijų kremo
- 2 valg. šaukštai cukraus pudros
Porcijos: asmenys
Ingredientai
Porcijos: asmenys
|
Gaminimo instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C ir paruoškite „kataifi“ tešlą. Tešlą supjaustykite smulkiais siūleliais, išmaišykite su ištirpintu sviestu ir paskleiskite kepimo skardoje. Kepkite apie 10–12 minučių, kol taps aukso spalvos ir traški.
- Ištirpinkite pieninį šokoladą dubenyje virš garų vonelės arba mikrobangų krosnelėje.
- Sujunkite ingredientus: į šiltą šokoladą įmaišykite sezamų pastą (tahini) ir pistacijų kremą. Įdėkite cukraus pudrą ir gerai išmaišykite.
- Sluoksniuokite: į silikonines šokolado formeles ar mažus popierinius keksiukų indelius dėkite ploną sluoksnį šokolado mišinio. Ant viršaus paskleiskite traškios kataifi tešlos sluoksnį. Vėl užpilkite šokolado mišiniu, kad apsemtų tešlą. Dėkite į šaldytuvą bent 1 valandai, kad sustingtų.
Maistinė vertė
Dubajaus stiliaus šokoladas
Vienos porcijos maistinė vertė (25g)
Kalorijos 12185
Kalorijos iš riebalų 6300
% Dienos norma*
Riebalai 700g
1077%
Sotieji riebalai 26g
130%
Polinesotieji riebalai 2g
Mononosotieji riebalai 11g
Cholesterolis 358mg
119%
Natris 1005mg
42%
Kalis 12mg
0%
Angliavandeniai 1525g
508%
Cukrus 0.04g
Protein 120g
240%
Vitaminas A
25%
Kalcis
2%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu