Porcijos | Prep Time | Gaminimo laikas |
2 | 20 | 10 |
Porcijos | Prep Time |
2 | 20 |
Gaminimo laikas |
10 |
Ingredientai
- Salotoms
- 100 g nekepintų grikių kruopų
- 250 g ridikėlių
- 15 g šviežių krapų
- 1 v. š. sezamų sėklų
- Padažui
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 v. š. citrinų sulčų
- 1 a. š. medaus, cukraus ar sirupo
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
|
Gaminimo instrukcijos
- Grikių kruopas išvirkite, sudėkite į sietelį ar perliekite šaltu vandeniu. Palikite išdžiūti.
- Ridikėlius supjaustykite plonomis riekelėmis. Krapus susmulkinkite.
- Suplakite visus padažo ingredientus.
- Sumaišykite grikius su ridikėliais, krapais ir padažu. Patiekdami apibarstykite sezamų sėkllomis.
Maistinė vertė
Gaivios grikių ir ridikėlių salotos
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 370
Kalorijos iš riebalų 171
% Dienos norma*
Riebalai 19g
29%
Sotieji riebalai 3g
15%
Polinesotieji riebalai 3g
Mononosotieji riebalai 12g
Natris 56mg
2%
Kalis 608mg
17%
Angliavandeniai 46g
15%
Skaidulinės medžiagos 8g
32%
Cukrus 6g
Protein 9g
18%
Vitaminas A
12%
Vitaminas C
48%
Kalcis
6%
Geležis
14%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu